Emekli Maaşlarında İyileştirme İçin Son Viraj

Emekli Maaşlarında İyileştirme İçin Son Viraj
Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak iyileştirme konusunda Beştepe'den gelecek haberi bekliyor. Bu hafta yapılması planlanan kabine toplantısında, en düşük emekli maaşına yapılacak ek zam ve seyyanen zam dahil çeşitli formüller ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrasında kararı açıklaması bekleniyor. Çalışmanın ardından Meclis'te de görüşmelerin başlaması öngörülüyor.

Son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24,73 oranında zam yapılacak. Ancak bu zam, yaklaşık 1,7 milyon emeklinin maaşını 10 bin liralık tabanın üzerine çıkarmayacak. Bu nedenle tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi önerisi de masada. Fakat bu formülün hazineye getireceği ek yük nedeniyle sıcak bakılmadığı belirtiliyor.

para1.webp

TÜM FORMÜLLER ELE ALINIYOR

6 aylık enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 zam yapılacak. Zamma rağmen yaklaşık 1,7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı 10 bin liralık tabanı aşamadı. Yapılan toplantılarda kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olduğu ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle, yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasında makasın daralması anlamına geldiği, bunun da emekliler arasında adaletsizliğe neden olabileceği görüşü belirtildi. Bunun yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri masaya yatırıldı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye zam düzenlemesiyle ilgili etki analiz raporlarının henüz tamamlanmadığını ve hafta başında netleşebileceğini ifade etti. Emeklilerin maaş artışının yanı sıra refah payı beklentisi de bulunuyor. Bu beklentilerin karşılanıp karşılanmayacağı kabine toplantısının ardından belli olacak.

para2.webp