Emekli maaş zammı onlara da yaradı! Maaşları 5.625 TL'ye yükseltildi... Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!

Emekli maaş zammı onlara da yaradı! Maaşları 5.625 TL'ye yükseltildi... Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!
En düşük emekli maaşı 2 bin TL artışla 7 bin 500 liraya yükseltildi. Gözler dul ve yetim aylığı alanlara çevrildi. EYT, zamlı emekli maaşı gibi çok sayıda düzenleme sonrası dul ve yetim maaşı alanlar bu haber sizin için... 2023'te dul ve yetim aylıkları ne kadar olacak?

Seçim öncesi harekete geçen hükümet, emeklilere ve EYT'liler için peş peşe düzenlemeler yaptı. En düşük emekli maaşı 5500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla da milyonlarca emekli işlemlerini başlattı. Gözler şimdide de dul ve yetim aylığı alanlara döndü.

1.webp

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR DA ZAMDAN YARARLANACAK

EYT'liler ve emeklilere çifte ödeme müjdesi gelirken, zamlı maaşlar ise Nisan ayında hesaplara yatacak. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira, bayram ikramiyesi ise 2000 TL olarak açıklanmıştı. Dul ve Yetim aylığı alanlar da bundan yaralanacak. Nasıl mı?

2.webpEYT ve emeklilere yapılan zam, dul ve yetim aylığı alanları da etkileyecek. 7.500 lira olan emekli maaşı dosya bazında uygulanacak. Dul ve yetim aylığını ölen sigortalı yakınından dolayı alanlar bu durumdan hisseli olarak faydalanacak.

3.webp

ÖLÜM AYLIĞI HİSSELERİNE GÖRE ÖDEME ALACAKLAR

Yani ölüm aylığında 50 hissesi olanın payı 1.750 TL'ye yükselecek. 25 hissesi olan ve çocuğu olan birine ise 1.875 liradan az ödeme yapılamayacak.

7.webpAynı şekilde bayram ikramiyesi de dul ve yetim aylığı alanları etkileyecek. Düzenlemenin bu hafta Meclis'te yasalaşması öngörülüyor.

Etiketler :