Emekli Kök Maaşlarına Düzenleme Mi Geliyor?

Emekli maaş zammı düğümü henüz çözülemedi. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak emekli zammı çalışmalarına ve Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Halktv.com.tr Yazarı Fikret Bila Halk TV'de yayınlanan Sansürsüz programında kulis bilgileri aktardı.

Emekli maaş zammı son günlerin en merak edilen konularından biri. hükümet içinde emekli maaş zammında düğüm çözülemezken milyonlarca kişi gözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevirdi.

halktv.com.tr Yazarı Fikret Bila, Halk TV'de yayınlanan Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz programında "SSK, Bağ-Kur emekli kök maaşlarına düzenleme mi geliyor?" sorusunu yanıtladı, kulis bilgilerini aktardı.

halktv-fikret-bila.png

Bila, şunları söyledi:

"Bir yasal düzenlemeye gidilecek. Ve bu yasa Meclis'ten geçince uygulamaya başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ayın 15'i 28'i arasında emekli maaşlarını alıyorlar. Eğer o yetiştirilmezse Abdullah Güler, 'yetiştiremezsek ilave ödeme yaparız' diyor. Bu tarafıyla birlikte emeklilik sisteminin masaya yatırılacağını söylemesi önemli. Bu süreç içerisinde yapılacak olan 2 bin liralık zammın bir seyyanen zam gibi değil de bir iyileştirme gibi algılanması lazım diyor Güler. O zaman kök maaşlarda bir iyileştirme yapılacak diye anlamak lazım, eğer seyyanen zam değilse.

O zaman en düşük emekli maaşının kök maaşının artırılacağını ya da 12 bin liranın bu şekilde değerlendirileceğine dair bir beklenti içine giriyoruz. Bu ne zaman belli olacak, artışı konu alan kanun Meclis'e geldiğinde belli olacak.

Sadece emekliler düşük maaşlı emekliler yok. Dul ve yetim maaşları da çok düşük. Normalde 2 bin liralık artış olduğunda ne kadar zam alırsa alsınlar 10 bin liraya ulaşamıyorlar. 12 bin liraya çıkarılması kök maaşının iyileştirilmesi olursa bu bir hak anlamına gelir. 10 bin lirayla da 12 bin lirayla da geçinilmez."

Kaynak:halktv.com.tr