Dolar'da Fırtınalar Kopacak! Bugünleri Mumla Arayacağız, Önce 45, Sonrası Tufan

Dolar'da Fırtınalar Kopacak! Bugünleri Mumla Arayacağız, Önce 45, Sonrası Tufan
Ekonomist Selçuk Geçer doların fırlayacağı iki rakam verdi. YouTube kanalından uyarılarda bulunan Selçuk Geçer, doların 60 TL'ye çıkmasını öngördüğü tarihi paylaştı.

Selçuk Geçer dolar kurunun duraklarını tek tek saydı! “60 lirayı geçecek.”

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

dolar5.jpg

Ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili yine çok konuşulacak ifadeler kullandı.

dolar-atesli.jpg

Geçer şunları söyledi:

"Ekim ayının sonunda Fed tarafından yapılacak toplantılarda görünen o ki, 25 baz puanlık bir faiz artışına gidilecek. Bu toplantı 2023 için son faiz artırımı olacak ancak görünen o ki, 2024 yılında yüksek faizler bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek."

Selçuk Geçer, "Şahap Kavcıoğlu döneminde yürütülen hatalı politikalar ve yapılan arka kapıda müdahaleleri sonucunda doların bu hale geldiğini söyledi. Geçer "Doların duracağını söylemem sizi yanıltmasın. Türk lirası karşısında elbette hızla değer kazanmaya devam edecektir" dedi.

dolar-ates1.jpg

Geçer doların 2024 yılında önce 45 lirayı sonra 60 lirayı göreceğini söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik durumun ciddi bir sıkıntıya gireceği iki tarih hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçer, Türkiye’nin döviz piyasasında zorlu bir döneme gireceği uyarısında bulunarak dolar kurunun 45 lirayı aşabileceğini söyledi. Fed’in 2023 yılı için son faiz artırımı kararı aldığını hatırlatan Geçer, Fed’in faiz artırımına devam etmesinin doların değerini artırdığını vurguladı. Bu durumun, gelişmekte olan ülkeler için olumsuz bir etki yarattığını ifade etti. Geçer’e göre, Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz artırımına gitmesi, euro’nun dolar karşısında değer kazanmasına yol açabilir.

dolar-ates.jpg

“DOLARIN GERÇEK DEĞERİ 45 LİRA”

Geçer, dolar’ın gerçek değerinin şu an itibariyle 45 Türk Lirası olduğunu ifade etti, ancak yerel seçimlere kadar 35 TL bandında kalacağını söyledi. Geçer yerel seçim sonrasında dolar kurunun hızla yükseleceğini ve 45 Lira sınırını aşabileceğini iddia etti. Ayrıca, 2024 yılında enflasyonla birlikte dolar’ın 60 Lira’yı geçebileceğini vurguladı.