'Çukurova Tarımına Yeterli Önem Verilmiyor'

'Çukurova Tarımına Yeterli Önem Verilmiyor'
ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova'nın dünyanın iyi tarım bölgesi sayılan 3 ovadan biri olarak kabul edildiğini, ancak tarıma yeterli önem verilmediğini söyledi.Süleyman...
ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova'nın dünyanın iyi tarım bölgesi sayılan 3 ovadan biri olarak kabul edildiğini, ancak tarıma yeterli önem verilmediğini söyledi.
Süleyman Sönmez, Çukurova'daki üretimin dünyanın birçok ülkesine yetebilecek derecede olduğunu, ancak yeterli önemin verilmemesi nedeniyle gelişme sağlayamadığını anlattı. Sönmez, "Tarım deyince benim biraz daha yüreğim kabarıyor. Çünkü dünyanın en iyi tarım bölgeleri sayılan 3 ovadan biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri önümüzdeki 20-30 yıllık stratejilerinin birince ayağını tarıma yerleştirmişken, ne yazık ki ülkemizde hala tarıma önem vermiyoruz. Bir şirket düşünün ülkeyi çok güçlü departmanınız var oradan direk kendi kaynaklarınızı üretim ve ihracat yapacaksınız. Kesinlikle hiçbir girdi olmadan tamamıyla öz kaynaklarınızı kullanarak istihdam yaratacaksınız, üretimi arttıracaksınız. Böyle bir departmanınız var ve bunu görmüyorsunuz. Tarımı ben böyle ifade ediyorum" dedi.

'ÇUKUROVA LOKOMOTİF OLMASI LAZIM'

Ülkenin kalkınması için Çukurova'nın lokomotif sektörü olması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Bugün yüz yıl geriye gittiğimizde yine Çukurova'daki tarım, yani pamukla başlayan sanayileşme bölgeyi ve ülkeyi inanılmaz bir noktaya getirdi, lokomotif görevi gördü. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde tekrar Çukurova özellikle tarımda bu ülkenin lokomotif sektörü olacaktır. Çukurova'ya gerekli önemi verir ve kendi kaynaklarımızla ürettiğimizle sanayimizi de geliştiririz."

Sönmez, Çukurova'nın tarım ihtisas bölgesi olması halinde gelişmiş ülkelerdeki firmaların bölgeye yatırım için gelmelerinin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.