Çöpe atılan yiyecekleri almıştı! MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçiden yürek yakan savunma

Çöpe atılan yiyecekleri almıştı! MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçiden yürek yakan savunma
Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verildi. Zincir marketin işçilerine yönelik tavrı tepki çekerken Merter şubesinde çalışan bir temizlik görevlisinin de işine 'çöpe atılan sebze ve meyveleri' aldığı gerekçesiyle son verildi.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 çalışan işten kovulmuştu.

Migros Depo işçilerinin eylemi Esenyurt Depo önünde sürerken Migros’un yeni skandalı Merter’deki bir şubesinde yaşandı. Şubede çalışan bir işçi, çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alınca işveren tarafından hırsızlık suçlamasıyla savunması alınarak işten kovuldu.

'Çok yoksul bir işçiyim'

DİSK Tekstil’in Merter Şubesi’nden savunma konusunda destek alan işçinin yazdığı savunma ise sosyal medyada gündem oldu. İşçi savunma yapmak için kaleme aldığı mektubunda "4 yıldır temizlik işçisi olarak çalışıyorum, asgari ücretle geçinmek mümkün olmadığı için çöpe atılan çürük sebzelerden evine götürüyorum. Ben çöpe atılmış, böylece hiç kimsenin mülkiyetinde olmayan çürük patatesi, soğan gibi malzemeleri aldığım için hırsızlıkla suçlanıyorum.' diyerek bunun 'hırsızlık' olmadığını söyledi. İşçinin savunmasının son cümlesi ise 'Hırsız değilim. Çok yoksul bir işçiyim' oldu." dedi.

migros-iscisi.jpg