Bu geceden itibaren geçerli olacak! İşte motorine gelen yeni zammın detayları

Bu geceden itibaren geçerli olacak! İşte motorine gelen yeni zammın detayları
Halk TV yorumcusu ve Karar Gazetesi yazarı ekonomist Oğuz Demir sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu akşam motorine 52 kuruş zam geleceğini belirtmişti. Beklenen zam geldi. İşte zammın detayları...

Bu gece motorine 52 kuruş düzeyinde zam bekleniyordu. Ekonomist Oğuz Demir yaptığı hesaplama ile motorine 52 kuruş zam beklediğini paylaştı. Akşam saatlerinde beklenen zam duyuruldu.

EPGİS zam açıklaması:

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 13,82 liradan satılan motorinin litre fiyatı 14,34 lira olacak.

Motorinin litresi İstanbul'da 13,75 liradan 14,27 liraya, İzmir'de 13,82 liradan 14,34 liraya çıkacak.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bir haftada 2 gizli zam

Akaryakıta, bir hafta arayla ikinci kez “gizli” zam yapıldı. Bazı dağıtım şirketleri, kamuoyuna açıklama yapmadan önce 3 Ocak Pazartesi’yi 4 Ocak Salı’ya bağlayan gece, ardından da 10 Ocak’ı, 11 Ocak’a bağlayan gece benzine 2, motorine 4 kuruş zam yaptı. Böylece, benzinde 4, motorinde 8 kuruş artış yapıldı.

Bu arada motorine yeni bir zam gelecek. Brent petrol (87 doları aştı) ve küresel piyasalarda ürün fiyatının (motorin ve benzinin) artmasına bağlı olarak yeni zamlar gündeme geldi. Bu gece motorine 45-50 kuruş düzeyinde zam bekleniyor.

Oğuz Demir: Zam 52 kuruş olacak

Ekonomist Oğuz Demir sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Motorine bu akşamdan geçerli 52 kuruş zam beklentisi var. Ama yakında bir de istasyonların kar marjlarındaki artışın zammını da göreceğiz gibi. Uzun bir zamandır düşük kar marjı ile çalıştığını söyleyen istasyonlar da zor durumda. Bütün dengeler şaştı..." dedi.