Borsaya Açık Teknoloji Şirketi Tek Bir Anlaşmayla Yıllık Cirosunu Katladı: Yatırımcıların Yüzü Güldü

Borsaya Açık Teknoloji Şirketi Tek Bir Anlaşmayla Yıllık Cirosunu Katladı: Yatırımcıların Yüzü Güldü
Agrotech Teknoloji, "Digital health with AI" ürünü için FinTEXT ile 5 yıllık, 42 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Anlaşma, Ortadoğu ve Afrika'da 800 sağlık kuruluşuna ve 45.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bu anlaşma, Agrotech'in 2022 yılı hasılatından daha fazla gelir sağlayacak. Şirket, Avrupa ve Amerika'da da dijital sağlık çözümleri konusundaki faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

Agrotech Teknoloji (#AGROT), kendi geliştirdiği "Digital health with AI" ürünü için önemli bir adım attı. Şirket, 2022-2023 yılında Ortadoğu ve Afrika pazarında gerçekleştirdiği başarılı "marketing-demo" ve "yerinde uygulamalar" sonrasında, FinTEXT Tecnologies ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Sözleşmenin bedeli 42 milyon dolar tutarında. Bu bedel yaklaşık 1,3 milyar liraya denk geliyor. Bakım destek ile ek geliştirme ücretleri tutarın dışında tutuldu. Anlaşma şartlarına göre, bedelin %60'lık kısmı 2024 yılı, geri kalan %40'lık kısmı ise 2025 yılı bilançolarına yansıtılacak. 2025 sonrasında ise, anlaşma bedelinin yıllık %22'si bakım, destek ve ek geliştirmeler için fatura edilecek.

FinTEXT Technologies, anlaşma gereği, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Umman ve Afrika bölge sınırları içinde ürünün satış haklarına sahip olacak. Ürün, bu bölgelerde toplam 800 sağlık kuruluşunda kullanılabilecek ve maksimum 45.000 kullanıcı sayısına sahip olacak. Ek kuruluş ve lisans talepleri için ayrıca ücretlendirme yapılacak.

Gerçekleştirilen anlaşmanın, Agrotech Teknoloji'nin bilançosuna önemli katkıda bulunacak. Şirketin açıkladığı 2022 yıl sonu bilançosunda hasılatı 465,8 milyon TL idi. Şirket tek anlaşma ile bir yıllık hasılatının üzerinde bir gelir elde etmiş olacak.

Öte yandan şirket, Avrupa ve Amerika bölgelerinde dijital sağlık çözümleri konusundaki faaliyetlerini artırmayı planlıyor. Pazar araştırmaları, bayilik genişletme ve AR-GE çalışmaları bu genişleme stratejisinin önemli bir parçası olacak.

Etiketler :