Belediye Turistlerden Ayakbastı Parası Almaya Başladı

Belediye Turistlerden Ayakbastı Parası Almaya Başladı
Dünyanın en önemli turizm cennetlerinden olan Venedik'te yönetim turistlerden ayakbastı parası almaya başladı. Uygulama tepki çekse de turist sayısı artmaya devam etti.

Dünyaca ünlü yazar William Shakespeare'in bir tiyatro oyununa da ismi verilen İtalya'nın en önemli turizm cennetlerinden Viyana, ziyaretçilerinden tepki çeken bir uygulamayı hayata geçirdi.

stock-photo-st-stephens-church-112868985.jpg

Uygulamanın kentte yaşanan kalabalığı azaltmak için gerçekleştirildiği belirtilirken, ücret uygulaması için, 25 Nisan-14 Temmuz tarihleri arasında 29 gün seçildi.

Tarihi kent, nisan ayından itibaren turistlerden ayakbastı parası almaya başladı. Her tarafı tarih kokan Venedik'i günübirlik gezmek isteyen her turist uygulama kapsamında 5 euro öderken, tepki çeken uygulama turist sayısını azaltmaya yetmedi.

avstriya-vienna-peyzazh-doma.jpg

NE KADAR GELİR ELDE EDİLDİ?

İtalya basınına yansıyan bilgilere göre bu dönemde kente 440 bin kişi günübirlik gelirken,turistlerden toplamda 2 milyon 200 bin euro gelir elde edildi.

Rakamlar, tarihi kente girişin ücretli olmasının önemli bir fark yaratmadığını gözler önüne serdi.

107-061999.jpg

Ayakbastı parasına ilişkin açıklamalarda bulunan Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, "Şehir sakinleri, çalışanlar ve öğrenciler için kenti yaşanabilir kılmak istiyoruz" sözleriyle uygulamayı savunmuştu. Ancak turist sayısında daha önceki dönemlere göre önemli azalma yaşanmadı.