BDDK'dan 5 ekonomiste suç duyurusu: Bankanın itibarını kıracak haber yayılamaz

BDDK'dan 5  ekonomiste suç duyurusu: Bankanın itibarını kıracak haber yayılamaz
BDDK ekonomistler Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

selcuk-gecer.jpg

Ekonomist Selçuk Geçer Halk TV'ye yaptığı ilk açıklamada "Hiçbir şey düşünmüyorum. Dışardayım. Yemek yiyorum şu anda" dedi. Neyle suçlandığı konusunda tahmini olmadığını söyleyen Geçer, "Gerçekten hiçbir tahminim yok. BDDK’ya hayatında başarılar diliyorum. 20’si ile ilgili de bir soruşturma açarlarsa memnun olurum" ifadesini kullandı.

.jpg

Aslında burada bankaların itibarı değil. bize gözdağı verilmek isteniyor

Aslında burada bankaların itibarı değil. bize gözdağı verilmek isteniyor.
Bu suç duyurusunun ayrıntılarını görmek isterim ama bu suç duyurusu benim sorgulamama engel değil.

İlk olarak şunu söylemek isterim ben bankaların itibarının zedelenmemesi konusunda son derece hassas davranan bir insanım. Bu konuda bana suç duyurusunda bulunulması isabetli olmuş. Bankalar itibar kurumudur. İkinci olarak burada sorunun ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor. Sorun bankaların itibarı değil. Burada bize bir gözdağı verilmek isteniyor. Bizi susturmak istiyorlar. Burada iktidarın olmayan sahte ekonomi politikasını gerçekmiş gibi yutturmaya çalışması var. Beni bir kenara bırakın Durmuş Yılmaz gibi Merkez Bankası'nda yöneticilik yapmış olan bir insana itibarsızlaştırılıyor. Öyle yağma yok. Ben kendi adıma şunu söylemek isterim halkıma karşı vicdanen rahat olmak ve ekonomi habercisi olarak görevimi yapmaya devam ediyorum. İlk başta iktidar şeffaf olmalı. Bankaların arka kapısından milletin parasını satmalarını soracağım. İktidar bize yanıt versin milletin parasını arka kapılardan kimlere kaçtan sattıklarını açıklasın. İktidar önce kendisine baksın arka kapıdan çevirdiği dolapları halkına atlatsın.