BDDK Çalışanlarına 45 Bin TL'lik Ek Tazminatta Yeni Gelişme! Tüm Memurları Etkileyecek

BDDK Çalışanlarına 45 Bin TL'lik Ek Tazminatta Yeni Gelişme! Tüm Memurları Etkileyecek
BDDK’nın Ankara'dan İstanbul'a taşınması ve kentin pahalılığı nedeniyle gündeme gelen 30 bin TL'den 45 bin TL'ye kadar ek tazminat düzenlemesinde çok önemli bir gelişme yaşandı. “İmtiyaz” düzenlemesinin çekilmesi gündemde... Tüm kariyer mesleklerle ilgili genel bir çalışma planlanıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda, ekonomiye ilişkin düzenlemelerin yer aldığı torba yasa teklifinin görüşmeleri devam ediyor.

Teklifin, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri sırasında son dakikada gündeme gelen ve kabul edilen “BDDK çalışanlarına ek tazminat verilmesine ilişkin önerge”yle ilgili tartışmalar ve tepkiler devam ediyor.

paraa.jpg

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanlarına yönelik 2023 yılında aylık 30 bin, 2024 yılında aylık 45 bin TL ek tazminat düzenlemesi, diğer kamu kurumlarını da ayağa kaldırdı. Kurumlar, BDDK'ya özgü "imtiyaz" düzenlemesine tepki gösterdi.

para.jpg

Şimdi orta bir yol üzerinde çalışılıyor.

Ankara’da, güvenilir kaynaklar, halktv.com.tr’ye bu çalışma hakkında bilgi verdi. Önergenin, birkaç gün içinde çekilmesi ve kamudaki tüm kariyer mesleklere yönelik genel bir düzenleme yapılması planlanıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de düzenlemeye tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geri çekmesini ve İstanbul’daki tüm memur ve kamu çalışanlarını kapsayacak genel bir düzenleme yapılmasını istemişti.