Bank of America dövizde 'şok' bekliyor

Bank of America dövizde 'şok' bekliyor
Bank of America analistleri, döviz piyasalarında volatilitenin uzun süre daha devam edebileceği öngörüsünde bulundu.

Dünyada merkez bankalarının para politikasında daha hızlı aksiyon alması önümüzdeki dönemde de döviz piyasaları için zorlu dönem olabileceğine işaret ediyor. BloombergHT'de yayınlanan habere göre, Bank of America analistleri Adarsh Sinha ve Janice Xue, bir yıl öncesinde sürpriz ekonomik verilerin politika yapıcıların kararlarında çok etkili olmadığı için para birimlerini çok fazla etkilemediğini belirtti. Ancak stratejistler şimdi merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek için faiz artırma veya ekonomik büyümeyi sekteye uğratmamak için faiz indirme kararlarının gelen verilere bağlı olduğunu ifade etti.

Stratejistler müşterileriyle paylaştıkları notta, "Bunun sonucunda ekonomik verilerdeki beklenmeyen hareketlerin para birimleri ile yüzde 30 pozitif korelasyonu var. Bu, önceki döneme göre ciddi bir değişim" ifadelerini kullandı.

‘Oynaklık devam edecek’

Analistler, büyüme ve enflasyon ayrışmaya devam ettikçe dünyanın en büyük para birimlerinde volatilitenin süreceğini belirterek, "Dövizde oynaklık arttı. Bu ayrışma sürdükçe ve para birimlerinin veriye olan hassaslığı göz önüne alındığında oynaklık uzun süre daha devam edecek" değerlendirmesini yaptı.