Ayda 5 Milyon Harcayan 800 Kişi Tespit Edildi! 10 Milyon Olanlar İnceleniyor

Ayda 5 Milyon Harcayan 800 Kişi Tespit Edildi! 10 Milyon Olanlar İnceleniyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Vergi Denetim Kurulu (VDK) kapsamlı bir inceleme başlattı. Bakan Mehmet Şimşek'in "Vergide adalet ve etkinliği artıracağız" mesajı doğrultusunda hareket eden Kurul, yüksek harcama yapıp düşük gelir beyan edenleri mercek altına aldı. İlk etapta 800 kişi tespit edildi.

VDK, yüksek tutarda harcaması olan ancak gelir beyan etmeyen 800 kişiyi tespit etti. Bu kişilerin lüks araçlar kullandığı ve lüks tüketimde bulunduğu belirlendi. Harcamaları ayda 10 milyon lirayı bulan bazı kişiler de incelemeye alındı. Gelir kaynakları araştırılarak vergilendirilmesi sağlanacak.

whatsapp-gorsel-2024-06-10-saat-14-48-42-40c844a6.jpg

IBAN İLE TAHSİLAT YAPANLARIN PEŞİNDE

Müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve fiş ya da fatura kesmeyen işletmeler de yakın takibe alındı. IBAN hesabı sahiplerine gelirin kaynağına dair detaylı sorular yöneltiliyor. Hesaplarını başkasına kullandırmanın suç olduğunu belirten bilgilendirme yapılıyor. İlk tespitlere göre, IBAN hesaplarını başkası adına kullananların genellikle şirket ortakları ve çalışanları olduğu belirlendi.

"MAIL ORDER" YÖNTEMİ İNCELENİYOR

Hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde sıklıkla kullanılan "mail order" yöntemi de inceleme altında. Bu yöntemle yapılan tahsilatlar, vergisel riskler nedeniyle yakından takip ediliyor. Fatura veya fiş düzenlenmeyen "mail order" tahsilatları izlemeye alındı.

thumbs-b-c-1e9c21da6865cb070e428010ae6aa950.jpg

VERGİ KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE

Vergi Denetim Kurulu'nun çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Vergide adalet ve etkinliği artırmak için yürütülen bu çalışmalar, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi de kapsıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, incelemeler sürecek ve vergilendirme konusunda adalet sağlanacak.

Kaynak:AA