Araç Kiralama Devinden Halka Arz Yolunda Atılım

Araç Kiralama Devinden Halka Arz Yolunda Atılım
Enterprise Türkiye, halka arz için başvurdu. CEO Tangün, 2024'te planlanan halka arzda elde edilecek gelirin çoğunu araç filosunu genişletmek için kullanacaklarını belirtti. Şirket, 34 ilde 88 ofisle faaliyet gösteriyor. 2023'ün üçüncü çeyreğinde 9,863 araçlarıyla büyük bir filoya sahipler. Halka arz başvurusu Yes Oto aracılığıyla yapıldı.

Enterprise Rent A Car'ın Türkiye birimi, Enterprise Türkiye, gelecek halka arz için hazırlıklara başladı. Yapılan açıklamaya göre, şirket, halka arzın getireceği gelirin büyük bir kısmını araç filosunu genişletmek amacıyla kullanacak.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, halka arz planlarına dair detayları paylaşan Enterprise Türkiye CEO'su Özarslan Tangün, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunduklarını ve sürecin şu anda bekleme aşamasında olduğunu ifade etti. Tangün, sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisi için önemli ve faydalı olduğunu vurgulayarak, şirketin bu yolla elde edeceği fonu araç filosunu güçlendirmek için kullanacaklarını belirtti.

Tangün ayrıca, halka arzın planlandığı tarihi de paylaşarak, 2024 yılında bu süreci tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Halka arzdan elde edilecek gelirin büyük bir kısmının araç filosunu genişletmek için harcanacağını vurgulayan CEO, bu adımın şirketin büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

Tangün'ün verdiği bilgilere göre, şu anda 34 ilde 88 ofisleri bulunan Enterprise Türkiye'nin filosunda 9 bin 863 araç yer alıyor. Bu yıl içinde araç filosunu yüzde 20 oranında büyüttüklerini ve ofis sayısını yüzde 18 artırdıklarını ifade etti. Türkiye'nin turizm potansiyeline de değinen Tangün, bu yılki turist hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak yabancı müşteri sayılarını yüzde 30 artırdıklarını ve cirolarının yüzde 40'ını yabancı müşterilerden elde ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Enterprise Türkiye'nin 2024'te 10. yılını kutlayacağını da vurgulayan Tangün, şirketin Gürbaşlar Grup çatısı altında faaliyet gösteren Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları A.Ş. olarak faaliyet gösterdiğini ve Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Irak'taki ana bayi olduğunu belirtti. Enterprise Rent a Car, National ve Alamo markalarını bünyesinde bulunduran şirket, dünya çapında 90 bin çalışan, 9 bin 500 ofis, 2.3 milyon araç ve 35 milyar dolar kiralama cirosuyla dikkat çeken bir küresel marka konumunda bulunuyor.

Etiketler :