Amazon'a büyük şok! Milyonlarca euroya el konuldu

Amazon'a büyük şok! Milyonlarca euroya el konuldu
İşçi sömürüsü ve vergi kaçırma iddialarının ardından Amazon İtalya'nın 121 milyon eurosuna el konuldu.

Milano savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar, yasa dışı taşeronluk iddialarını ortaya çıkardı. İtalya maliye polisi, ABD merkezli e-ticaret devi Amazon'un vergi dolandırıcılığı ve işçi sömürüsü suçlamalarıyla Milano'daki bir şubesinde 121 milyon euroya (4.3 milyar TL)el koydu.

Büyük şirketlerin lojistik hizmetlerini yasa dışı yollarla taşeron firmalara devrederek işgücü maliyetlerini düşürdüğü ve daha az vergi ödediği iddia ediliyor. Savcılar, sahte sözleşmeler aracılığıyla vergi kaçakçılığı yapıldığını belirtti.

Milano savcıları, iş ilişkilerinin paravan şirketler aracılığıyla yürütüldüğünü ve bu şirketlerin vergi ve sosyal güvenlik ödemelerini ihmal ettiğini ortaya koydu.

AIRBNB 576 MİLYON EURO ÖDEDİ

DHL, Uber ve Lidl gibi büyük şirketler hakkında da benzer soruşturmalar yürütülüyor. Ayrıca, Airbnb de Aralık ayında İtalya ile vergi anlaşmazlığını çözmek için 576 milyon euro (yaklaşık 20 milyar TL) ödeme yapmayı kabul etti.

Bu yılın başlarında, Amazon'un haksız rekabet uygulamaları nedeniyle İtalya rekabet kurulu tarafından 10 milyon euro (355 milyon TL) para cezası aldığı belirtildi.

Kaynak:halktv.com.tr