Altın Fiyatlarında Kader Günü! Saat 15:30'Da Tüm Dengeler Değişecek

Altın fiyatları için kritik bir hafta geride bırakılmaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları altının yukarı yönlü hareket etmesine yol açtı; bugün ise kritik ABD enflasyon verisi açıklanacak. Altın yatırımcıları dikkat! Verinin ardından altının yönü nasıl şekillenecek, uzman isim beklenen seviyeyi açıkladı.

Altın fiyatları için kader günü geldi, geri sayım başladı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine işaret etmesiyle piyasalar hareketlendi. Şimdi altın, ABD enflasyon verisini bekliyor. Altın fiyatları, gün içinde saat 15.30'dan sonra yön bulacak.

Altın yatırımcıları son gelişmeleri yakından takip ediyor. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altında olası yeni seviyeyi değerlendirdi.

Picture background

Haber7'ye konuşan Eryılmaz, yaz aylarının başında altında bir durgunluk gözlendiğini belirtti ve bu durumun Fed belirsizliği ve jeopolitik risklerle ilişkilendirildiğini ifade etti. Çin Merkez Bankası'nın son iki aydır altın alımını durdurmasına dikkat çeken Eryılmaz, altının bu etkenlerle 2.300 - 2.340 dolar arasında hareket ettiğini vurguladı. Eryılmaz, geçen Cuma günü tarım dışı istihdam verilerinin altın fiyatlarını yukarı yönlü ittiğini belirterek, altının 2.393 dolar seviyesinde kapandığını bildirdi. Altının bu hafta ABD enflasyon verisini izlediğini sözlerine ekledi.

Picture background

Eryılmaz, "Yarın beklentilere paralel veya onların altında bir enflasyon verisi gelirse 2.400 dolar civarında seviyelerin gündeme gelebileceğini düşünüyorum" dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın satış fiyatı: 2.517,46 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.154,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.299,00 TL
  • Tam altın satış fiyatı: 16.490,21 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.548,00 TL