AKP ardında onlarca borçlu belediye bırakmıştı! Erdoğan belediyelerin gelir kaynağına el koyacaklarını açıkladı

AKP ardında onlarca borçlu belediye bırakmıştı! Erdoğan belediyelerin gelir kaynağına el koyacaklarını açıkladı
AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği belediyeleri büyük bir borç yükü ile devrederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, borcu olan belediyelerin gelirlerine el konulacağını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM grup toplantısında dünya ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomim'in haberine göre Erdoğan, borçlu belediyelerin gelir kaynağına el koyacaklarını açıkladı.

erdogan-aa-1954341.jpg

"BELEDİYELERİ AKRABA ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRİYORLAR"

Ekonomi üzerinden muhalefete yüklenen Erdoğan, "4-5 ay öncesini şöyle bir hatırlayın. Suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı, şimdi suya yüzde 400-500 oranında zam yapıyorlar. Liyakatten bahsediyorlardı, şimdi belediyeleri akraba çiftliğine çeviriyorlar. Ortalıkla boş gezen ne kadar eş, dost, hısım, tanıdık varsa; eğitimine bakmadan, hepsini belediyelere üst düzey yönetici olarak atadılar, atıyorlar. Otoparkından toplu ulaşıma kadar belediye bünyesinde hangi hizmetler sunuluyorsa, hiç sektirmeden hepsinin ücretlerinde fahiş artışa gittiler" diye konuştu.

cumhurbaskane-erdogan-17-nisan-aa-2214978.jpg

"BAKANLIĞIMIZ BU BORÇLARIN TAHSİLİNE KAYNAĞINDA BAŞLAYACAKTIR"

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği belediyeleri büyük bir borç yüküyle devretti. Yeni yönetimler, bu borç yükünden kurtulmak için çeşitli adımlar atarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuya ilişkin flaş bir çıkış geldi.

Borçlanmaların yeni dönemde yaşanmış gibi değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı artık bunun tahsilini kaynağında yapacaktır, bunu böyle bilesiniz" diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr