6 Milyon Kişinin Borcu Silindi

6 Milyon Kişinin Borcu Silindi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Ocak 2023 tarihi öncesi asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan ve borcu silinen kişi sayısının 6 milyon 818 bin 285 olduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vergi borcu silinenlere ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi. Gürer'in soru önergesini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı.

Bakan Şimşek, 7440 sayılı Kanun kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı tahsil dairelerince 6183 sayılı Kanun'a göre takip edilen ve belirli kriterleri karşılayan borçlardan vazgeçildiğini belirtti. Bu çerçevede, 6 milyon 818 bin 285 mükellefin 4 milyar 20 milyon 616 bin 614,70 TL tutarında borcu silindiğini açıkladı.

mehmet-simsek.jpg

Ömer Fethi Gürer, bu borç silme uygulamasının icra dosyalarındaki artışı durdurmadığını vurgulayarak, Türkiye genelinde icra dosya sayılarının hızla yükseldiğini ifade etti. Ayrıca, vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarında önemli artışlar yaşandığını ve ekonomik krizin dar gelirli kesimleri olumsuz etkilediğini belirtti.

mer-fethi-gurer.jpg

Son bir hafta içinde ise icra dosya sayısında dikkate değer bir artış yaşandığı belirten Gürer, ''Bu kısa süre içerisinde icra dosya sayısı 111 bin 986 yeni dosya ile artmış durumda. Bu durum, Türkiye'de ekonomik krizin ve AKP iktidarının ekonomi politikalarının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır'' dedi.