31 yıllık firma tarih oldu; ünlü boya markası satıldı

31 yıllık firma tarih oldu; ünlü boya markası satıldı
Japon Nippon, Filli Boya markasını da barındıran Betek Boya ve iştirak hisselerinin satın alınması için devir sözleşmesi imzaladı.

Filli Boya markasını da barındıran dekoratif boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin Japonya merkezli Nippon Paint Holdings'e devir sözleşmesi imzalandı.

İşlemin finansal danışmanlığını yürüten Ünlü&Co'dan yapılan yazılı açıklamada, devir işleminin Rekabet Kurumu ve ilgili ön koşulların gerçekleşmesiyle tamamlanacağı belirtildi.

 

Betek A.Ş.’den yapılan açıklamada ise, “Ülkemizde sektörünün öncüsü konumundaki Betek A.Ş., Asya ve Japonya'nın lider markası, dünyanın 4. büyük boya üreticisi Nippon Paint Co. ile hisse devri anlaşmasını imzalamıştır.” denildi.

Açıklamada işlemin bedeli ise belirtilmedi.

31 yıllık şirket

1988 yılında kurulan Betek Boya, sektöre girdiği ilk yıllarda inşaat malzemeleri pazarının ihtiyaç duyduğu beton katkıları, hazır harçlar ve su izolasyon malzemeleri alanında faaliyet gösterdi. Betek Boya, 1993 yılında Avrupa'nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliği yaptı. Bu işbirliği neticesinde Filli Boya markası ortaya çıktı.