2024 Yaz Sezonu Erken Başladı, Türkiye’ye Yabancı Turist Akını Devam Ediyor!

2024 Yaz Sezonu Erken Başladı, Türkiye’ye Yabancı Turist Akını Devam Ediyor!
Turizmde Türkiye'nin 2024'teki Büyümesi Beklenen Öngörüler Doğrultusunda Artıyor.

Türkiye'nin turizm sektöründe bu yıl beklenen büyüme adımları hızla hissediliyor. Yabancı havayolu şirketleri ve tur operatörleri, Türkiye'ye olan yüksek talebi öngörerek daha fazla yer ayırdılar. Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa'dan yoğun bir turist akışı bekleniyor.

2021/05/06/beyaz-cennet-pamukkale-turistlere-kaldi-7966-dhaphoto6-001.jpg

TURİZMDE BEKLENEN BÜYÜME HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Turizm sektöründe 2024 yılı için öngörülen büyüme adımları hız kesmeden devam ediyor. Akdeniz çanağının güçlü turizm ülkesi Türkiye, yaz sezonunu bu yıl mart sonu itibarıyla başlattı ve kasım sonuna kadar uzatmayı planlıyor. Bu süreçte turizmciler, sektörün 2023 yılında yaşadığı zorlukları daha iyi verilerle geride bırakacaklarını öngörüyorlar.

ALMAN VE İNGİLİZ TURİSTLER TÜRKİYE'YE AKIN EDECEK

Yılın öne çıkan turist grubu Almanlar olacak. Almanya'dan gelen turist sayısında önemli bir artış beklenirken, İngiltere'den de yoğun bir turist akını bekleniyor. Özellikle İngiliz turistlerin son iki yıldır artan ilgisi, bu yıl da devam edecek.

2021/05/02/konyaalti-sahili-turistlere-kaldi-5133-dhaphoto5-002.jpg

RUSYA VE AVRUPA'DAN DA YOĞUN TURİST AKIŞI BEKLENİYOR

Rusya'dan gelecek turist sayısında bir düşüş beklenmezken, Avrupa genelinden iyi bir turist akışı öngörülüyor. Özellikle lüks otellerde Amerikalı turistlerin yoğunluğu dikkat çekecek.

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ 60 MİLYON TURİST VE 60 MİLYAR DOLAR GELİR

2023 yılında Türkiye'nin turizm geliri 54.3 milyar dolar olurken, 56.7 milyon turist ağırlanmıştı. 2024 yılı için hedef ise 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri olarak belirlendi.

2021/05/02/konyaalti-sahili-turistlere-kaldi-5133-dhaphoto7.jpg

DALAMAN VE ANTALYA/ALANYA BÖLGELERİ ÖNE ÇIKIYOR

Dalaman Havalimanı’ndan itibaren Batı Akdeniz’i bu yıl da en çok İngilizler ziyaret edecek. 2023 Ocak-Aralık döneminde 3 milyon 800 bin İngiliz Türkiye’ye tatile gelirken, bu yıl bu rakamın 4 milyona ulaşması bekleniyor.

Antalya/Alanya bölgesi ise Alman turistlerin ilgi odağı olacak. Bölgede 17 milyon ile 17.5 milyon arası turist ağırlanması öngörülüyor. Ayrıca Polonya'dan gelen turistlerde de artış bekleniyor.

TÜRKİYE TURİZMİNDE HAVA ULAŞIMI ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Türkiye'nin turizm pastasındaki payını artırmasının en önemli etkenlerinden biri kendi bayraklı havayolu şirketlerinin güçlü uçuş ağları. Sürekli olarak havadan turizmin desteklenmesi, ülke turizminin en büyük şansı olarak görülüyor.