Son Dakika | İran'ın savaşı bitirme şartları belli oldu!

Son Dakika | İran'ın savaşı bitirme şartları belli oldu!
Son dakika haberi... İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının 26. gününde İran'ın savaşı bitirmek için müzakerelerde talep ettiği şartlar belli oldu. Wall Street Journal'ın haberine göre talepler, Devrim Muhafızları aracılığıyla açıklandı.

İran-İsrail-ABD gerilimi tırmanırken, taraflar arasındaki karşılıklı saldırılar sürüyor. Bu arada, İranlı yetkililer, olası bir ateşkes müzakeresine yönelik ön koşullarını ABD yönetimine iletti. Amerikan basınına yansıyan bilgilere göre, İran Devrim Muhafızları Körfez’deki tüm Amerikan üslerinin kapatılması ve önceki saldırılar için tazminat talep ediyor.

FÜZE MADDESİ DİKKAT ÇEKTİ

yeni-proje-2026-03-25t131450-684.jpg

The Wall Street Journal’ın haberine göre, İran’ın diğer talepleri arasında Hürmüz Boğazı’nda yeni bir düzenlemeye gidilmesi ve buradan geçen gemilerden ücret alınabilmesi, savaşın yeniden başlamayacağına dair garanti verilmesi ile İsrail’in Hizbullah’a yönelik operasyonlarına son vermesi bulunuyor. Ayrıca İran, üzerindeki tüm yaptırımların kaldırılmasını ve füze programına herhangi bir kısıtlama getirilmemesini istiyor.

TALEPLER "GERÇEKÇİ" DEĞİL

ABD yönetimi ise söz konusu talepleri "gerçekçi olmayan ve uygulanması mümkün olmayan istekler" olarak nitelendiriyor. Uzmanlar, taraflar arasındaki bu sert tutumun, bölgedeki tansiyonun kısa vadede düşmesini zorlaştırdığına dikkat çekiyor. Analistler, İran ve ABD arasında dolaylı bir müzakere zemini oluşsa da, iki tarafın temel taleplerde uzlaşması olmadan kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının güç göründüğünü belirtiyor.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi