Çok sayıda ölü ve yaralı var! İnternet kısıtlandı

Çok sayıda ölü ve yaralı var! İnternet kısıtlandı
Başbakan'ın istifasını isteyen protestocular ile kolluk kuvvetleri arasında çıkan arbede ciddi krize sebep oldu.

Bangladeş'te Başbakanın istifası isteniyor. Günlerdir süren eylemlerde on binlerce eylemci polis ile çatıştı. Savaş alanına dönen Bangladeş sokaklarında ise kriz bitmek bilmiyor. Polisin orantısız müdahalesinde en az 12 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda insanın da yaralandığı aktarılıyor.

Başbakan Hasina yaptığı açıklamada Bangladeşli vatandaşlara 'teröristleri güçlü bir el ile bastırmaları' çağrısında bulundu.

yeni-proje-2024-08-04t140419-175.jpg

İNTERNET KISITLANDI

Protestocuların gösterilerini engellemek isteyen Bangladeş hükümeti hızlı internet hizmetlerini kapattığını, sosyal medya platformları Facebook ve WhatsApp'a geniş bant bağlantılar üzerinden bile erişilemediğini duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, ilk kez protestoların başladığı geçen ay boyunca bu tür bir önlem alarak akşam 6'dan itibaren ülke genelinde süresiz bir sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Protestolar, Hasina'nın Ocak ayında yapılan ve ana muhalefet Bangladeş Milliyetçi Partisi tarafından boykot edilen seçimlerde dördüncü kez seçilmesinin ardından patlak verdi. Şiddet olayları hükümeti internet hizmetlerini kapatma ve sosyal medya platformlarına erişimi engellemeye zorladı.

Göstericiler, pazar günü büyük yolları kapatarak hükümetin istifasını talep eden bir iş birliği programı başlattı. Şiddet olayları, ülke genelinde hızla yayıldı. Başbakan Hasina, göstericileri "ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyen teröristler" olarak nitelendirerek, vatandaşları güçlü bir şekilde bu kişileri bastırmaya çağırdı.

İKİ İNŞAAT İŞÇİSİ ÖLDÜ

Munsiganj'de, iki inşaat işçisi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Pabna'da, protestocular ile Hasina'nın iktidardaki Awami Birliği'nin aktivistleri arasında çıkan çatışmada üç kişi öldü ve 50 kişi yaralandı. Bogura'da iki kişi yaşamını yitirirken, diğer dokuz bölgede de 20 kişi öldü. Sağlık Bakanı Samanta Lal Sen, bir hastaneye yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, herkesi bu tür eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Son olarak, hükümet yüksek hızlı internet hizmetlerini ikinci kez kapatarak, mobil operatörlerin ve sosyal medya platformlarının erişimini engelledi. Geçen ay, hükümet işlerine dair kota sistemine karşı düzenlenen öğrenci gösterilerinin ardından en az 150 kişi ölmüş, binlerce kişi yaralanmış ve yaklaşık 10,000 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :