Başbakanın iki evini yaktı! Ülke ayağa kalktı

Başbakanın iki evini yaktı! Ülke ayağa kalktı
Londra’da İngiltere Başbakanı Keir Starmer’a ait iki mülk kundaklandı. Polis ekipleri tarafından olayla bağlantılı olduğu şüphesiyle 21 yaşında bir kişi gözaltına alındı.

İngiltere polisi, Başbakan Keir Starmer’a ait olan 2 mülkte çıkan yangının ardından başlattığı terörle mücadele soruşturmasında, 21 yaşındaki bir kişiyi kundakçılık şüphesiyle gözaltına aldı. Polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde Londra’nın kuzeyinde bulunan Camden bölgesinde, Starmer’ın ikamet ettiği mahallede Başbakan'a ait bir mülkün kundaklandığı ihbarını aldı. Polis ekipleri olay yerine intikal ederken yangını başlatan şüpheli, salı günü yakalandı. Starmer’ın mülklerinde büyük bir hasar kaydedilmedi.

2.webp

SORUŞTURMAYI TERÖRLE MÜCADELE BİRİMİ YÜRÜTÜYOR

Yetkililer, 8 Mayıs günü aynı semtte yaşanan bir araç yangını ve 11 Mayıs’ta yakın bir bölgede mülk girişinde çıkan yangının olayla bağlantılı olup olmadığını araştırırken, söz konusu mülkün Başbakan'a ait olması nedeniyle soruşturmanın Terörle Mücadele Birimi tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi