Avusturya dördüncü kez kapanmaya gitti

Avusturya dördüncü kez kapanmaya gitti
Avusturya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle alınan önlemler kapsamında dördüncü kapanma dönemi başladı.

Avusturya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle dördüncü kapanma dönemi başladı. Avusturya Pazartesi günü başlayan kapanma kararıyla bu sonbaharda kısıtlamaları başlatan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Öte yandan Avusturya, Covid-19 aşısını yasal zorunluluk haline getiren ilk Avrupa ülkesi olacak.

Aşılardan sonra ilk

Önceki dönemlere benzeyen bu kapanma aşılanma uygulamalarının yaygınlaşması ardından ilk kez yürürlüğe girdi.

Avusturya hükümet, kapanma kapsamını açıklarken, restoran, kafe, bar, tiyatro, zaruri olmayan dükkan ve kuaförler gibi toplu alanların kapılarını ilk 10 gün kapalı tutacaklarını belirtirken gerekli olması durumunda 20 güne de uzatılabileceğini kaydetti. Öte yandan yetkililer, halka iş, egzersiz ve gıda alışverişi dışında evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.

ORF televizyonuna konuşan Sağlık Bakanı Wolfgang Mueckstein hükümetin "şimdi harekete geçmek" zorunda kaldığını söyledi.

Mueckstein "Kapanma, görece sert bir önlem olsa da, buradaki vakaları azaltmak için bu balyoz tek seçenek olarak kaldı" dedi.

Ne olmuştu?

Haftasonu bazı Avrupa ülkelerinde alınmak istenen önlemlere karşı düzenlenen gösteriler şiddet olaylarına sahne olmuştu. Avusturya hükümetinin Pazartesi (bugün) gününden itibaren 20 günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını ve Şubat 2022'den itibaren Covid aşılarının zorunlu hale getirileceğini açıklaması ardından, çoğu aşırı sağcı on binlerce kişi Cumartesi günü başkent Viyana'da koronavirüs önlemlerini protesto etti.