Amaç nüfusu artırmak...Bu köylere yerleşenlere 500 bin TL verilecek!

Amaç nüfusu artırmak...Bu köylere yerleşenlere 500 bin TL verilecek!
Yunanistan, Edirne sınırında bulunan üç köydeki yerleşim nüfusunu artırmak için vatandaşlarına çağrıda bulundu. Soufli, Orestiada ve Dimetoka köylerine yerleşenlere 10 bin Euro destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Söz konusu köyler, Edirne şehir merkezine yalnızca 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Şubat 2025'te Yunan Meclisi'nde kabul edilen düzenleme ile birlikte, Edirne'ye komşu köylerde yerleşik nüfusu artırabilmek için destek ödemesi vermeye başlayan Yunanistan, Meriç Nehri boyunca uzanan köylere yerleşen vatandaşlarına 10 bin euro (yaklaşık 500 bin TL) ödeme yapılacağını ilan etmişti.

ÇOCUK SAYISI ARTTIKÇA DESTEK MİKTARI KATLANACAK

Düzenleme ile nüfusu 500'ün üzerinde olan yerleşim yerine taşınacaklar için 6 bin Euro destek ödemesi yapılacağı ilan edilirken, ailenin sahip olduğu her çocuk için bu tutar bin Euro artırılacak ve toplamda destek ödemeleri 10 bin Euro'ya ulaşabilecek.

Sosyal Uyum ve Aile İşleri Bakanı Domna Michailidou, söz konusu uygulamayı destekler nitelikte açıklamalar yaparken, proje kapsamında yerleşilecek örnek köylerin adları da belli oldu.

yeni-proje-7.jpg

Türk nüfusunun da etkin olduğu bu köyler Meriç Nehri’nin bulunduğu Evros ilindeki sınır hattında bulunan Sofulu (Soufli), Kumçiftliği (Orestiada) ve Dimetoka (Didymoteicho) olarak belirlendi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi