Zararlılara karşı mücadele ve temizliğe yardımcı olacak: Evde diatomlu toprak kullanmak için pratik tüyolar

Zararlılara karşı mücadele  ve temizliğe yardımcı olacak: Evde diatomlu toprak kullanmak için pratik tüyolar
Diatomlu Toprak - % 80-90 oranında silika içeren diyatomlu toprak, güçlü bir böcek öldürücü olarak bilinir. Böceğin dış iskeletinin katikülündeki yağları ve sıvıları emerek, böceklerin kurumasına ve ölmesine neden olur. Bu toprağın dokusu insanlar için yumuşak bir his bıraksa da, aslında keskin kenarlı ve gözenekli partiküller içerir.

Su filtreleri, kozmetikler, ilaçlar, hayvan yemi, boyalar ve pestisitlerin ortak noktaları nelerdir?

Hepsi genellikle diyatomit (kieselguhr) içerir. Bu madde silika bazlı diatomlardan oluşur. Bu organizmalar öldüğünde ve kireçlendiğinde, çökeltileri çıkarılıp işlenerek kireçli gri diyatomit oluşturulur. Bu tamamen toksik olmayan bir malzemedir. Tarımsal topaklanma önleyici madde ve böcek ilacı olarak onaylanmıştır.
Haşere kontrolüne ek olarak madde, toprağın besin profillerinin iyileştirilmesinden ve su tutulmasından inatçı yağ lekelerinin çıkarılmasına kadar çeşitli şekillerde faydalıdır. Ancak bu, önlem alma ihtiyacını mazur göstermez çünkü tozuna maruz kalmak ciltte, gözlerde ve burunda tahrişe neden olabilir.

diyatomlu-toprak1.jpg

Bu nedenle ürünü kullanırken mutlaka eldiven, koruyucu gözlük ve solunum cihazı takın. Bu, diyatomlu toprağın başka bir doğal formu olan yüksek düzeyde kristalin silika içeren ürünler için özellikle önemlidir. Boyutu daha küçüktür ve solunum yollarında birikme riski daha yüksektir.

Günlük yaşamda, %0,5 ila 2 kristalin silika içerdiğinden ve nispeten güvenli olduğundan, gıda sınıfı diyatomlu toprak kullanılması tavsiye edilir.

Diyatomlu toprak doğal olarak alanınızı tüm sürüngenlerden ve böceklerden kurtarabilir:

Karıncalar, hamamböcekleri, böcekler ve hatta korkunç kahverengi örümcekler, saklanma yerlerinde ve yollarında diatomlu toprak mevcutsa hayatta kalamayacaklardır. Bir çay kaşığı kullanarak diyatomlu toprağı kapıların yakınına, pencere pervazlarına, mobilyaların altına ve duvar çatlaklarına yayın.
Aynı şekilde tahtakurularından kurtulmak istiyorsanız ürünü süpürgeliklerinize ve yataklarınızın çatlak ve aralıklarına serpin. Halılarda, evcil hayvan yataklarında ve döşemeli mobilyalarda kullanabilirsiniz. Toz ıslanmamalıdır, aksi takdirde etkinliğini kaybeder. Ancak sinir bozucu böcekler hemen ölmeyecek çünkü toz zehirli değil ve zamanla parçalanıp yumuşak vücutlarını kurutacak.

diyatomlu-toprak-sebze.jpg

Bitki zararlıları böcekler, sırf iç mekandalar diye ev bitkilerinizi yemeyi sihirli bir şekilde durduramaz. Neyse ki diyatomlu toprak, sentetik kimyasallar kullanılmadan yaygın ev zararlılarını kolayca kontrol eder. Kuruduğunda onu toprağın üzerine yayın ve sinir bozucu istilacıların uygulamadan sonraki beş ila yedi gün içinde ölmesini bekleyin. Sürünen böceklerin bitkinize ulaşmasını önlemek için saksının etrafına biraz daha serpin.

Tozun ıslandığında sertleştiğini ve bunun da dehidrasyon etkisini azalttığını unutmayın. Diyatomlu toprak, böceklerin dış iskeletlerinden lipitleri emerek çalışır; bu, topraktan suyu emmekle "meşgul" olduğunda artık gerçekleşmez. Aynı zamanda maddenin yapraklara bulaşmadığından emin olun. Daha yüksek dozajlar daha hızlı sonuçlar sağlasa da, paket talimatlarını takip etmek en iyisidir.

Pireler
Yalnızca bitkileriniz değil, evcil hayvanlarınız bile onları bu sinir bozucu pirelerden kurtarmak için gıdaya uygun diyatomlu toprağı akıllıca kullanırsanız rahat bir nefes alabilir. Aşırı maruz kalma tahrişe neden olabileceği ve solunum yollarına zarar verebileceği için hayvanların kürklerine serpmeyin.
Ayrıca kuru cildi veya astımı olan kişiler için de akıllıca değildir. Bunun yerine, tozu büyük bir tuzluk veya süzgecin içine ekleyin ve evcil hayvanlarınızın uyuduğu veya oynadığı alanlara dağıtın. Ürünü yaklaşık iki hafta bekletin, ardından elektrik süpürgesiyle çekin ve içindekileri dışarı atın. Diyatomlu toprağın kurutma özellikleri, pire larvalarını olgunlaşmadan önce kurutur. Ürün bazen sadece dört saat içinde tırnak etlerini yiyor. Bazı pireler, içlerine zarar verdiği için tozu yemekten de ölebilir.
Çoğu bahçıvan nitrojen, potasyum, fosfor ve diğer mikro besinler hakkında etkili bir şekilde konuşsa da, silikon gibi fonksiyonel besinler genellikle göz ardı edilir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Çoğu toprakta yaygın olarak bulunurlar. Ancak bir sorun var: Silisyumun tüm formları suda çözünemiyor, bu da bitkilerin absorbe etmesini zorlaştırıyor.

Diyatomlu toprak silikadan yapıldığından toprağı iyileştirmek için kullanılması faydalı olabilir. Bunun işe yaraması için toprağa diatomlu toprak eklemeniz yeterlidir. Doğrudan uygulamadan önce kompostla da karıştırabilirsiniz. Toprak nemini korumaya yardımcı olur Üst toprağın yaklaşık %10-20'sinin diyatomlu toprakla doldurulması toprağın gözenekliliğini iyileştirerek suyu emme ve tutma yeteneğini artırır. Bu aynı zamanda toprakta daha iyi hava sirkülasyonu sağlar. Ancak iç mekan bitkileri için bu oranı %15-20'ye çıkarın.

Bahçedeki zararlıların önlenmesi

Zamanla toprağı ve yeraltı suyunu biriktirip kirleten pestisitlerin aksine, diatomeli toprak kırkayaklar, akarlar, yaprak bitleri, kulağakaçanlar, sümüklü böcekler ve salyangozlar gibi bahçe zararlılarını uzaklaştırmanın doğal ve ucuz bir yoludur. Un eleği veya ağ filtre kullanarak ürünü bitkinin sapları ve yaprakları üzerine eşit bir şekilde dağıtmanız ve tabanlarının etrafında dairesel bariyerler oluşturmanız yeterlidir. Ürünün ince bir tabaka halinde yayıldığından emin olun, aksi takdirde böcekler farklı bir yol izleyecektir.
Diyatomlu toprak parazitleri yağlardan ve sudan kurutarak rahatsızlığa neden olur. Ancak bu, sümüklü böceklerde olduğu gibi yalnızca yumuşak gövdeli böceklerde mümkündür, ancak sert kabuklu böceklerde işe yaramaz.

Temizlikte nasıl kullanılır?

diyatomlu-toprak-temizlik.jpg

Şaşırtıcı bir şekilde diyatomlu toprak inatçı lekeler üzerinde iyi sonuç verir. Derzleri, tezgahları veya fayansları temizlemek için çok amaçlı bir temizleyici olarak da kullanabilirsiniz. Kullanımı da çok kolaydır. Ürünü kirli bölgelere uygulayın. İki saat bekletin ancak daha büyük lekeler biraz daha uzun sürebilir. Bitirdiğinizde ürünü toplayın ve atın. Halı lekelerini çıkarıyorsanız ürünü eşit şekilde dağıtın. Kuruduktan sonra alanı vakumlayın. -

Etiketler :