Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Aslında Çok Tehlikeliymiş! O Meyvenin Korkutan Zararı Ortaya Çıktı

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Aslında Çok Tehlikeliymiş! O Meyvenin Korkutan Zararı Ortaya Çıktı
Yaz mevsiminde en çok tükettiğimiz meyvelerden olan kirazın, sağlık açısından birçok faydasının yanında zararları da olduğu ortaya çıktı.

Kirazın insan sağlığına etkileri konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vedat Göral, kimsenin bilmediği bir konuda uyarıda bulundu. Göral, kirazın doğru miktarlarda tüketildiğinde birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkiler gösterdiğini belirtirken, günde bir su bardağı (yaklaşık 150 gram) kirazın tüketilmesini tavsiye etti. Tavsiye edilen tüketim miktarının üzerine çıkılmaması gerektiğini belirten Göral, aşırı tüketimin karaciğer yağlanması, insülin direnci gibi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

sweet-cherries-fruits-wallpaper-3840x2400.jpg

Göral, kirazın içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini belirtirken, özellikle antosiyanin adlı antioksidanın kötü kolesterolü düşürdüğünü, kan basıncını düzenlediğini ve iltihaplanmayı önlediğini açıkladı. Kirazın cilt sağlığına da olumlu katkılarının yanında Kiraz sapının da ödem atıcı etkileri olduğunu ve menopoz dönemindeki sorunlara da iyi geldiğini ifade eden Göral, barındırdığı C vitamini sayesinde cildi beslediğini ve gençleştirdiğini ve saç sağlığına da faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

tgh.jpg

Göral, yaklaşık 150 gram kirazın günlük C vitamini, potasyum, bakır ve manganez ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirterek, günlük bir su bardağı miktarından fazla tüketilmemesini tavsiye etti.