22 Kasım 2024
İstanbul 8 °C
Halk TV Canlı Yayın

Türkiye'de Kimse Değerini Bilmiyor: Japonların Hafızasının Kuvvetli Olmasının Nedeni

Türkiye'de Kimse Değerini Bilmiyor: Japonların Hafızasının Kuvvetli Olmasının Nedeni
Zekaları ve hafızaları ile bilinen Japonlar tarafından sık sık tüketilen kuru üzümün faydaları saymakla bitmiyor. İşte Türkiye'de bolca üretilmesine karşın, düşük talep nedeniyle yurt dışına ihraç edilen kuru üzümün faydaları...

Kurutulmuş meyvelerin sağlığımıza oldukça faydalı olduğu biliniyor. Birbirinden farklı etkileri olan meyveler arasında en dikkat çekeni ise hafıza üzerinde muhteşem değişikliklere neden olan kuru üzüm. Türkiye'de bolca üretilmesine karşın yoğun talep görmeyen kuru üzümün büyük bölümü yurt dışına ihraç ediliyor.

Türkiye'den tonlarca kuru üzüm alan ülkeler arasında Japonya ilk sıralarda yer alırken, uzmanlar Japonların keskin zekasının ve hafızalarının nedenlerinden birinin de beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtmekte.

Yapılan araştırmalar, kuru üzümün günde en az bir avuç yenilmesi halinde hafızayı güçlendirdiğini gösterirken, incelemelere göre kuru üzümün faydaları şu şekilde:

kuru1.jpgBAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR:

Her gün tüketilmesi halinde kuru üzüm, vücudun ürettiği toksinlerin giderilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamakta. Özellikle kış aylarında solunum yolu hastalıklarına karşı koruyu etki gösteren bu meyve, grip gibi hastalıklara karşı kalkan görevi görüyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR: UYKUSUZLUK SORUNLARINI GİDERİYOR

Kuru üzüm, hafıza sorunları yaşayan insanlar üzerinde de olumlu bir etkiye sahip. Unutkanlıkların giderilmesi ve hafızanın güçlenmesi için düzenli olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.

kuru2.jpgKANSERLİ HÜCRELERİN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Kuru üzümde bulunan antioksidanlar, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyebilir. Sağlıksız alışkanlıklara sahip kişilere özellikle antioksidan kaynağı besinleri tüketmeleri önerilir.

DEMİR EKSİKLİĞİ İÇİN FAYDALI

Kuru üzüm, demir bakımından zengindir ve vücudun demir eksikliğini karşılamada etkilidir. Demir eksikliği olan kişilere günlük 1-2 avuç kuru üzüm tüketmeleri önerilir.

kuru3.webpKANSIZLIĞA İYİ GELİYOR:

Kuru üzümde bulunan demir, bakır ve B vitamini kan oluşumuna yardımcı olan vitamin ve minerallerdir. Bu nedenle anemi hastalarının düzenli olarak tüketmeleri önerilir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR:

Kuru üzüm, içerdiği lifler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tokluk hissi verir. Zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerinde tercih etmeleri önerilir.

kuru4.jpgENERJİ VERİYOR:

Kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji sağlayarak gün boyu daha zinde kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süre tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanlar için ideal bir ara öğündür.

CİLT SAĞLIĞINI KORUYOR:

Vücuttaki toksinleri atarak cilt sağlığını olumlu yönde etkileyen kuru üzüm, yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi koruma özelliğine sahiptir. Sivilce ve cilt problemlerini azaltabilir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki herhangi bir alerjiniz varsa kuru üzüm yememelisiniz. Ayrıca çok fazla da tüketmek her şeyde olduğu gibi kuru üzümde de zararlı olabilir.