‘Soğanlı-soğansız menemen’ tartışmasına son nokta konuldu
Yayınlanma:
Menemen soğanlı mı olur soğansız mı tartışmasına vatandaş nokta koydu. Yapılan araştırma vatandaşın hangi menemeni tercih ettiğini ortaya çıkardı.
Areda Survey tarafından gerçekleştirilen kahvaltı araştırmasına göre halkın yüzde 92,2’si kahvaltıyı evinde yapıyor ve kahvaltı sıcaklarında yüzde 59,8 ile soğanlı menemeni tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 59,8’i soğanlı menemen, yüzde 40,2’si soğansız menemen seçimini yapıyor.
Türk halkının kahvaltıda tercih ettiği sıcaklarda sahanda yumurta yüzde 26,5 ile ilk sırada yerini aldı. Sahanda yumurtayı sırasıyla yüzde 23,2 menemen, yüzde 16,8 sucuklu yumurta, yüzde 14,0 çorba, yüzde 12,6 patates kızartması, yüzde 5,3 hamur işi, yüzde 1,1 kuymak, yüzde 0,6 ciğer takip etti.