Soğanın acısından hızlı bir şekilde nasıl kurtulursunuz? Kanıtlanmış 8 yöntem:
Soğan neden ağlatır?
Soğanlardaki acılık, yetiştirme sırasında nem ve fosforlu gübre eksikliği nedeniyle ortaya çıkar. Hasat zamanı da tadı etkiler: Bahçıvanlar arasında sonbahar soğanlarının yaz soğanlarından "daha acı" olduğuna inanılır. Ancak anahtar faktör çeşitliliktir.
Sıcak ve acı kök sebzeler daha fazla fitosit içerir.
Kaynar su - doğranmış sebze bir kevgir içerisine konulmalı ve üzerine kaynar su dökülmelidir. Bundan sonra akan soğuk su altında durulamayı unutmayın. Kırmızı soğanın acısını gidermeniz gerekiyorsa bu yöntem en uygunudur. Ancak haşlandıktan sonra renginin kirli griye dönüşeceğini unutmayın. Soğanı kaynar suda fazla pişirmemek çok önemlidir, aksi takdirde çıtırlığını kaybeder.
Çok soğuk su – doğranmış soğanı derin bir kaba koyun, soğuk suyla doldurun. Efekti arttırmak için birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. Suyun soğanı tamamen kaplaması önemlidir. 15-20 dakika bekletin ve ardından sıvıyı boşaltın. Bu yöntem, salatada soğanın acısını nasıl çıkaracağını bilmeyenler tarafından benimsenmelidir. Ancak sebzenin yapısını koruyacak ve tadını değiştirmeyecektir.
Tuz – ince dilimlenmiş soğanı eşit şekilde dağılacak şekilde tuzla karıştırın. 15 dakika bekletin, ardından suyla durulayın. Ayrıca tuzu suyla seyreltip doğranmış soğanları ekleyip 10-15 dakika bekletip süzebilirsiniz. Soğanı ne kadar ince keserseniz tuzun acılığı da o kadar giderilecektir. Ürünün artık tuzlandığını unutmayın.
Limon suyu – soğan çoksa, bir çorba kaşığı limon suyunu 100 ml suyla karıştırıp doğranmış kök sebzeyi ekleyip 20-20 dakika bekletin. 30 dakika. Daha sonra suyla durulamayı unutmayın. Bir yemek hazırlıyorsanız ve az miktarda soğanı işlemeniz gerekiyorsa, seyreltilmemiş limon suyunu ekleyip 10-15 dakika bekletip ardından durulayabilirsiniz.
Sirke – soğanların acısını sirke ile nasıl giderebilirsiniz: önce 2 çay kaşığı sirkeyi 200 ml suyla seyreltin, ardından çözeltiyi doğranmış soğanın üzerine dökün, 30 dakika bekletin dakika. Sirke acıyı giderir ama aynı zamanda yemeğe kendine has bir koku verir. Bu nedenle bu yöntem yalnızca et yemekleri için uygundur.
Mikrodalga – doğranmış soğanı mikrodalgaya dayanıklı küçük bir kaba koyun, az miktarda su dökün. Maksimum gücü ve süreyi 15 saniyeye ayarlayın. Biraz tuz ekleyebilirsiniz. Bundan sonra soğanı durulamayı unutmayın. Sebzenin daha fazla vitamin tutması için su eklemenize gerek yoktur ancak bu süre 10 saniyeye düşer.
Soteleme – bir tavada biraz yağı ısıtın, soğanı küçük küpler halinde kesin ve kısık ateşte altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Fazla yağ varsa yağını süzdürün. Bu formda sıcak salatalara soğan ekleyebilirsiniz.
Buzdolabı – doğranmış soğanları kaseyi bir kapakla kapatarak birkaç saat buzdolabına koyun. Dondurucuda 3-4 dakika tutun, acısı gidecektir.