Şişkinlikten Yatamıyorsanız Yoğurdun İçine Bir Kaşık Ekleyip Yiyin! Sabaha Karnınız Dümdüz Kalkacaksınız

Şişkinlikten Yatamıyorsanız Yoğurdun İçine Bir Kaşık Ekleyip Yiyin! Sabaha Karnınız Dümdüz Kalkacaksınız
Toz haline getirilerek yemeklere, çorbalara veya salatalara eklenen kişniş tohumu, Türk mutfağında en çok turşu yapımında kullanılır. Kendine has aromasıyla turşulara tat katan kişniş tohumu, akşam yendiğinde şişliği alıyor.

Kişniş tohumu, sindirim enzimlerinin üretimini artırarak sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, gaz ve şişkinlik gibi sindirim problemlerini gidermeye yardımcı olur. Bu etkisini artırmak için her gece bir kase yoğurt ve kişniş karışımını tüketmek, sindirim sistemine dost bir adım atmak ve kolestrol seviyelerini dengelemek için sağlıklı bir yoldur. Yoğurdun probiyotik özellikleri, kişnişin antioksidan gücü ile birleşen bu ikilinin birçok faydası vardır.

sss-41.png

Dilerseniz kişnişi tohum olarak tüketmek yerine yeşillik olarak da yoğurtla karıştırarak yiyebilirsiniz.

KİŞNİŞİN FAYDALARI

Kişniş tohumunun sindirim sistemine olan faydaları dışında ağrı gidermek için de iyi bir çözümdür. Kişnişi mutfağınızda daha çok kullanarak şifalarından faydalanmak mümkün.

  • Kan şekerini düzenler. Kişniş tohumu, insülin direncini azaltarak kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle, diyabet hastaları için faydalı bir besindir.
  • Ağrıyı giderir. Kişniş tohumu, içerdiği anti-enflamatuar bileşenler sayesinde ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Özellikle, baş ağrısı, diş ağrısı ve kas ağrısı gibi ağrılarda etkilidir.
  • Antioksidan içeriği yüksektir. Kişniş tohumu, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle, hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişniş tohumu, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle, enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
  • Kötü kolesterolü düşürür. Kişniş tohumu, içerdiği lif ve antioksidanlar sayesinde kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olur. Bu nedenle, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.