Postalarımızdaki spam e-postaları nasıl tanıyabiliriz?

Postalarımızdaki spam e-postaları nasıl tanıyabiliriz?
Muhtemelen İngiliz komedi dizisi "Monty Python"un her hayranı "spam" teriminin nereden geldiğini biliyor. 1970 tarihli skeçlerden birinde, iki müşteri bir lokantada yemek sipariş ediyor ve menüdeki hemen hemen her öğenin bir tür "spam" içerdiğini fark ediyor. İçlerinden biri bu yemeği yemek istemez ama söz konusu malzemeden kaçınmanın neredeyse imkansız olduğu ortaya çıkar.

Postalarımızdaki spam e-postaları nasıl tanıyabiliriz?

Spam, e-postamıza gönderilen herhangi bir biçimdeki istenmeyen elektronik iletilerdir."

İstenmeyen e-posta mesajları da benzer bir şeydir.
İlk e-posta spam kampanyası 1978'de kaydedildi; bu sırada İnternet' e bağlanan yaklaşık 400 kullanıcı (veya tümünün %15'i) e-postayı aldı. Kampanya şirketin ürününün tanıtımını yaptı ancak birçok olumsuz yorum aldıktan sonra bu pazarlama şekli bir süre kullanılmadı.

SPAM KELİMESİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYOR MUSUN?

eposta2.jpg

İnternet büyüdükçe spam kampanyalarının boyutu da arttı. 2000'den sonra spam e-postaların sayısı hızla arttı ve bu tür içeriklerin tüm e-posta trafiğinin %90'ından fazlasını oluşturduğu 2008'de zirveye ulaştı. Üstelik bu tür e-postalar yalnızca istenmeyen reklamları, kimlik avı bağlantılarını ve diğer kötü amaçlı içerikleri yaymakla kalmıyor, aynı zamanda kötü amaçlı yazılımları da yayıyor ve bu da onları ciddi bir siber güvenlik tehdidi haline getiriyor.

SPAM BELİRTİLERİ


Posta kutunuza gelen mesajın dürüst bir mektup değil, gerçek bir spam olduğunu anlayabileceğiniz çeşitli işaretler vardır.
Konu. Bir kullanıcının posta kutusuna giriş yaptığında gördüğü ilk şey budur. Evet, en sevdiğiniz mağazanın bülteni aşırı derecede cazip bir başlığa sahip olabilir ancak metnin kendisine değil, yazılma şekline dikkat etmek önemlidir. İyi bir şirket, başlığı büyük harfle yazmaz veya harfleri atlamaz, alfasayısal olmayan karakterler eklemez veya harfleri değiştirmez. Spamın kesin bir işareti, başlığa mümkün olduğu kadar çok bilgi sığdırma girişimidir, hatta bazen ürün ve hizmet satıcısının telefon numarasına kadar.

Mektubun Gmail, Yandex veya Hotmail gibi genel e-posta sağlayıcılarından birinin adresinden veya qwrtuipad.xyz gibi şüpheli bir alan adından veya benzeri bir yerden gönderilip gönderilmediğine de dikkat etmelisiniz .

eposta1.jpg

Tasarım. Ticari bir teklif ve herhangi bir grafik tasarım içermeyen bir arama veya bağlantıyı takip etme daveti içeren bir mesaj alırsanız, bu mesajın büyük ve saygın bir şirketten gelmediği neredeyse kesindir.
Abonelikten çıkma seçeneği. Belirli bir mağazanın e-posta listesine bir kez abone olduysanız, kendine saygısı olan kuruluşlar size her zaman abonelikten çıkma seçeneğini bırakır. Bu tür bir hizmet tarafından gönderilen her mektubun altında bu yönde bir bildirim bulunmalıdır. Bu seçeneği görmüyorsanız büyük olasılıkla spamdır.

Ancak tatillerde, kötü amaçlı yazılım yayan mesajlar ve sahte sitelere bağlantılar spam trafiğinden kaybolmaz. Örneğin, bilinmeyen bir göndericiden, özellikle de bir ek veya bir "kartpostal" bağlantısı içeren Yeni Yıl tebrikleri aldığınızda, bunları açmak için acele etmeyin. Ekteki dosyayı açarak bilgisayarınıza yüklediğiniz kötü amaçlı yazılım bu şekilde dağıtılır.


SPAM KORUMASI


E-posta adresinizi asla halka açık sitelerde yayınlamayın. Eğer belirtmeniz gerekiyorsa bunu dikkatli bir şekilde yapın. Ayrıca haberler veya abonelikler için kullanılacak tek kullanımlık bir e-posta adresi de oluşturabilirsiniz.

Proaktif antivirüs koruması, virüsler, Truva atları, solucanlar ve casus yazılımlar da dahil olmak üzere tüm kötü amaçlı yazılımları engeller.
Kimlik avına karşı koruma, kişisel verilerin çalınmasını veya yetkisiz kullanımını önlemek için tehlikeli sayfaları engeller.
Fidye yazılımı koruması, kullanıcı verilerini şifreleyen ve bu verilere erişmek için fidye talep eden kötü amaçlı yazılımları engeller.

Sürekli yüksek düzeyde güvenlik için ücretsiz güncellemeler, yeni güvenlik teknolojilerinden kullanıma sunuldukları anda yararlanmanıza olanak tanır.