Pastane şekerparesinin tarifi, Nasıl Yapılır?

Pastane şekerparesinin tarifi, Nasıl Yapılır?
Türk Mutfağına ait bir tatlı olan şekerparenin tarifi ve Nasıl yapılır?

Şekerpare hem oldukça kolay yapılıyor hem de sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bir lezzet sunuyor. Şekerparenizin üzerine isterseniz fındık, ceviz veya antep fıstığı koyabilirsiniz.

İşte pastane şekerpareleri tarifi:

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilin şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

  1. Şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye alın. Karışım kaynamaya başladığında limon suyunu sıkarak karıştırın. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  2. Bir kaba tereyağını veya margarini, sıvı yağı, irmiği, pudra şekerini ve yumurtaları koyup iyice karıştırın.

  3. Üzerine vanilin veya vanilin şekerini, kabartma tozunu ve instant mayayı ekleyip karıştırın.

  4. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

  5. Şekerparelerin ortasına birer ceviz veya fındık içi yerleştirin ve üzerlerini hafifçe bastırarak düzleştirin.

  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

  7. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için biraz bekledikten sonra şekerpareleri servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!