Mercimek çorbasının tam kıvam alması için en etkili yöntem. 17 yıllık ustadan pişirme tüyosu

Mercimek çorbasının tam kıvam alması için en etkili yöntem. 17 yıllık ustadan pişirme tüyosu
Pişirdiğiniz mercimek çorbası bir türlü kıvam almıyorsa o halde bu yöntemi deneyin. Çok daha lezzetli oluyor

17 yıl boyunca lokanta işletmeciliği yapan Salih usta tarifsiteniz.com sitesinde mercimek çorbasının lezzetli tarifini paylaştı. Sizlerde mercimek çorbası pişirirken bu tarifi deneyin. Pişireceğiniz çorba böylelikle tam kıvamında olacaktır.

Çorba sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Mercimek çorbasının ise yeri her zaman ayrıdır. Mercimek çorbası hem masrafsız hem de yapımı oldukça pratik bir çorbadır. Ayrıca bol vitaminli olan mercimek çorbasını soğuk algınlığında tüketmek oldukça faydalıdır. Mercimek çorbasının birçok hazırlanış şekli vardır. Daha vitaminli olmasını isteyen kişiler sebzeli mercimek çorbasını tercih edebilirler. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır?

Eklenince çorbayı lezzetli hale getiriyor. Lokantacılar sır gibi saklamıştı

Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mercimek
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane iri doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kırmızı biber
  • 6-7 su bardağı sıcak su (isterseniz çorbanıza et suyu ekleyebilirsiniz.)
  • Lokanta uslarınınki kadar lezzetli mercimek çorbası böyle pişiriliyormuş! Blendersız üstelik..

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı yapacağınız tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve iri doğradığınız soğanları yağda kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı un ekleyin. Unun kokusu çıkana ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  • Havucu ve patatesi 3-4 parçaya bölün ve tencereye atıp karıştırmaya devam edin.
  • 1,5 su bardağı yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hemen sonra 6 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin.

Çorbayı 2 kat lezzetli hale getirin. Kimsenin bilmediği lokanta sırrı

  • Tencerenizin kapağını kapatın ve içindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ara ara karıştırarak ortalama 40 dakika kadar devam edin.
  • Pişen çorbanızın pütürsüz olması için blenderdan geçirin ve 5 dakika kadar daha pişirin.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alın. Kâseye koyduğunuz çorbanın üzerine bu yağ karışımını gezdirin. Bu işlem servis için yapılmaktadır dilerseniz yapmayabilirsiniz.

İlgili Haberler