Karpuzun bol sulu ve lezzetli olanını bulma tüyoları...

Karpuzun bol sulu ve lezzetli olanını bulma tüyoları...
Yaz aylarının habercisi karpuza kim hayır diyebilir ki? Ama bir hevesle aldığımız karpuzun kötü çıkma ihtimali de oldukça yüksek... Dolayısıyla iyi karpuz seçme yöntemleri, yaz aylarında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bol sulu ve lezzetli karpuz nasıl seçilir? İşte yanıtı…

Manav tezgahları yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden karpuzla şenlenmeye başladı. Karpuzun dışarıdan bakarak anlaşılamayacağı düşünülse de karpuz seçme taktikleri vardır. Yazın serinletici meyvesi olan karpuz, içerisinde bol vitamin bulundurduğu ve eşşiz lezzetinden dolayı yaz meyvelerinin vazgeçilmezidir. Doğal olarak her karpuzun içi sulu ve kırmızı değildir. Peki karpuzun iyisi nasıl seçilir? İyi karpuz nasıl anlaşılır? Sizler için karpuzun iyisini seçme yöntemlerini araştırdık...

İyi Karpuz Nasıl Seçilir? Karpuzun İyisi Nasıl Anlaşılır? Karpuz Nasıl Seçilir?

karpuz-1.jpg


İşte İyi Karpuz Seçme Yöntemler:

Erkek Karpuz Sulu, Dişi Karpuz Tatlı Olur

Uzun ve oval olan karpuzlar erkek, daha minik ve yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinir. Aynı zamanda erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.

Altı Sarı Olan Karpuzlar İyidir

Karpuzun alt kısmı ne kadar sarı olursa, tadı o kadar lezzetli olacaktır. Bu nedenle aldığınız karpuzun alt kısmının sarı olmasına dikkat etmelisiniz.

karpuz.jpg

Ağır Karpuzu Seçin

Lezzetli bir karpuz istiyorsanız alacağınız karpuz ne çok büyük, ne de çok ufak olmalıdır. Bu nedenle alacağınız karpuzun ağırlığı boyutundan çok daha fazla olmalıdır.

Sapı Kuru Olmalı

Çoğunlukla ilk bakışta bile doğru karpuzu anlayacağınız bu yöntem sayesinde hem hızlı hem de doğru bir alışveriş yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey ise karpuzun sapının ne kadar kuru olup olmadığı. Eğer karpuzun sapı kurumuşsa, bu olgun bir karpuza işaret edecektir. Eğer sapı yeşil renkte ve kurumamışsa, karpuz olması gerekenden erken bir vakitte toplanmış demektir.

Çatlak İzleri Lezzetin İşareti!

Karpuzun üzerindeki kötü görünümlü çatlakların lezzeti belirlediğini söylesek ne derdiniz?
Karpuz alışverişi yaparken çoğunlukla en düzgün, en güzel görünümlü ya da en lekesiz karpuzları tercih ederiz.
Doğru bilinenin aksine karpuzun üzerindeki çatlaklar ve ufak kahverengi noktalar, o karpuzun doğru karpuz olduğuna işaret etmektedir.
Eğer ağzınıza layık ve tam olgunlaşmış bir karpuz istiyorsanız raflardaki karpuzlardan çatlak izi ve lekeleri en fazla olanı tercih etmelisiniz.