Kahvaltı Sofrasını Şölene Çevirecek 5 Leziz Tarif

Kahvaltı Sofrasını Şölene Çevirecek 5 Leziz Tarif
Kahvaltı sofrasına eklediğiniz anda herkesin gözü bu tabaklara çevrilecek. Herkesin iştahını kabartacak çeşitler burada! 5 farklı tarif içerisinden mutlaka birini beğeneceksiniz.

Salçalı Sosis Tarifi

Malzemeler

  • 200 gram sosis
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Az sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapımı

  • Sosisleri doğrayın.
  • Yağı tavada eritip kızdırın.
  • Sosisleri tavada kavurun.
  • Salçayı koyup biraz daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edip kaynatın.
  • Biraz suyunu çekince kapatın.

salcali-sosis-tarifi.jpg

Çıtır Patates Kızartması

Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • Soğuk su
  • Tuz
  • Kajun baharatı

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Yapımı

  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri parmak kalınlığında doğrayın.
  • Derin bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  • Buzdolabında yarım saat bekletin. (bu işlem sayesinde patatesler fazla nişastasından arınır)
  • Yarım saatin sonunda patatesleri kurulama bezi ile iyice kurulayın.
  • Kızartma işlemi için yağı kızdırın.
  • Patatesleri içine atın ve 5 dakika pişirip süzgece alın.
  • Patatesleri dizdikten sonra tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.
  • Patatesler soğuduktan sonra 2. Kızartma işlemine geçin; kızartma yağını tekrar kızdıralım ve patatesleri içine atıp renk alana kadar kızartın.
  • Çıtır patatesleriniz hazır!

pexels-valeria-boltneva-1893555.jpg

Kuymak

Malzemeler

  • 4 kaşık mısır unu
  • 4 kaşık tereyağı
  • 1 kase çeçil-çekme peynir (kolot peyniri)
  • 2,5 su bardağı kaynar su

Yapımı

  • Tereyağını tavada eritip mısır ununu da ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Sonra 2,5 bardak kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  • 5-6 dakika tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekleyin.
  • Piştikçe tereyağının kuymağın üzerine çıktığını göreceksiniz.
  • Sonra peynirleri ekleyip iyice karıştırarak pişirin.

5ddfbe150f25441c6cc752a4.webp

10 Dakikada Hazır Tava Böreği

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük kâse rendelenmiş kaşar peynir

Yapımı

  • Bir kap içerisinde süt, yumurta çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, tuz, un, peynir ilave edilerek karıştırılır.
  • Sıvıyağla yağlanmış 26-28 cm granit veya teflon tava içerisine hazırlanan hamur spatulayla düzeltilir.
  • Kapağı kapalı olarak orta kısık ateşte her iki tarafı da kontrollü olarak pişirilir.

812x468-451224100203.jpg

Peynirli Omlet

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (veya beyaz peynir)
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapımı

  • Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
  • Tereyağını tavaya alarak eritin, yumurtayı tavaya dökün.
  • Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın.
  • Alt tarafı güzelce piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
  • Ardından yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirin.