İtalyan Bilim Adamının Uzun Yaşamayla İlgili Bir Sırrı Var: 120 Yaşına Kadar Yaşamak İçin Ne Zaman Yemek Yemeli?

İtalyan Bilim Adamının Uzun Yaşamayla İlgili Bir Sırrı Var: 120 Yaşına Kadar Yaşamak İçin Ne Zaman  Yemek Yemeli?
Longo, uzun yıllar boyunca yaptığı araştırmalar sonucunda doğru beslenmenin uzun ömürlülük için kritik bir faktör olduğunu ortaya koydu. Kendisi de kalp hastalığı, obezite ve tip 2 diyabet riskini azaltan Akdeniz diyetine bağlı kalıyor. Ama başka bir sırrı var...



İtalyan bilim adamı Walter Longo, uzun ömürlü olmanın sırrının akşam yemeğini erken yememek olduğunu savunuyor.

100 yıldan fazla yaşamak için hangi diyete uyulmalıdır: Bilim adamının sonuçları

yemek-yeme2.jpeg

Bilim insanı Walter Longo, gece geç saatte doyurucu bir yemekten asla vazgeçmeyeceğini belirtiyor ve nedeni de bu.
İtalyan bilim adamı her zaman uzun ömür sorunuyla, özellikle de yaşam beklentisinin uzamasını etkileyen çeşitli diyetlerin uygulanmasıyla ilgilenmiştir. Longo, 1989'dan bu yana bu konu üzerinde çok sayıda araştırma yaptı. Make'in yazdığına göre , bilim adamı şu anda İtalya'nın Milano kentindeki IFOM Moleküler Onkoloji Enstitüsünde Uzun Ömür ve Kanser Laboratuvarı'nın yöneticisi olarak çalışıyor ve uzun ömürlülüğü araştırmaya devam ediyor. UNIAN materyaline atıfta bulunarak uzun ömürlülüğün sırrının ne olduğunu anlatıyor:

Ancak Longo'ya göre, bu diyetten en iyi şekilde yararlanmak için düzenli aralıklarla yemek de çok önemli. Bilim adamı, uzun yaşamak isteyenlerin öğünler arasında 12 saat ara vermesini öneriyor.Bilim adamı, diyetten maksimum faydalı etkiyi elde etmek için düzenli aralıklarla yemek yemenin son derece önemli olduğunu ayrıca vurguluyor. Longo, uzun yaşamak isteyen herkesin öğünler arasında 12 saat ara vermesini öneriyor. Örneğin sabah 8'de yemek yiyorsanız ikinci resepsiyon akşam 8'de olmalıdır.
Bilim adamı, kendisi de öğle yemeği yemediğini, ancak akşamları doyurucu ve besleyici bir akşam yemeği yediğini söylüyor. Longo, hafta içi (pazartesiden cumaya) akşam yemeğini saat 22:00'den sonra yediğini de belirtiyor.
Örneğin, sabah 8'de kahvaltı yapıyorsanız, akşam yemeğini en geç saat 20:00'de yemeniz gerekiyor.
Longo'nun bu tavsiyesi, aralıklı oruç diyetine benziyor. Fakat Longo, aralıklı oruç diyetini genel olarak önermiyor. Bunun yerine, tüm önemli besin öğelerini içeren dengeli bir beslenme programını takip etmenin daha önemli olduğunu vurguluyor.

akdeniz-diyeti.webp

İtalyan bilim adamına göre böyle bir diyet, aralıklı orucu simüle eden bir diyetle kıyaslanabilir. Ancak bilim adamı hiçbir durumda bu özel diyete geçmeye çağırmıyor. Vücudun sağlığı için tüm önemli faydalı eser elementleri içerecek dengeli bir beslenme ilkesinin takip edilmesini tavsiye ediyor.
Bilim adamının kendisi öğle yemeği yemediğini ancak çok doyurucu ve aynı zamanda besleyici bir geç akşam yemeği yediğini belirtiyor. Longo, hafta içi (pazartesiden cumaya) akşam 22.00'den sonra böyle bir yemeğe izin verdiğini söylüyor.

İtalyan bilim insanının 120 yıla kadar yaşamayı planladığı belirtiliyor. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda Walter Longo, doğru beslenmenin uzun ömürlülükte önemli bir faktör olduğunu ortaya çıkardı. Bilim adamının kendisi, kalp hastalığını, obeziteyi ve tip II diyabet gelişimini önleyen Akdeniz diyetine bağlı kalıyor.

Özetle:
Uzun yaşamak için Akdeniz diyetine bağlı kalmak ve düzenli aralıklarla yemek önemlidir.
Öğünler arasında en az 12 saat ara verin.
Mümkünse akşam yemeğini saat 20:00'den önce yiyin.
Dengeli ve besleyici bir beslenme programı uygulayın.
Dikkat: Bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununuz veya özel beslenme gereksinimleriniz varsa, bir doktora veya diyetisyene danışmanız önemlidir.