İşte bu yüzden kirazla beraber su tüketmeyin !
Kirazları asla onunla karıştırmayın: Mide sorunları yaşayabilirsiniz...
Kirazlar, kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum, sodyum, demir, bakır, manganez ve iyot gibi vitamin ve minerallerle dolu, doğanın gerçek mücevherleridir. Ayrıca vücudumuzun düzgün çalışması için gerekli olan A, E, C ve B vitaminlerini de sağlarlar. Kiraz ayrıca antioksidan özelliklere sahip olan ve hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyan beta-karoten ve folatları da içerir. Bu meyvelerin düzenli tüketimi kanser dahil birçok hastalık riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak bir "ama" var.
Kirazı suyla tüketmeyin...
Kiraz sindirim sistemimiz için son derece faydalı olan lif açısından zengindir. Ancak bu meyvelerden çok miktarda yemenin ve ardından su ile içmenin sindirim süreçlerini hızlandırabileceğini, bu durumun sindirim sistemi hassas olan kişilerde karın ağrısı veya ishal gibi hoş olmayan rahatsızlıklara yol açabileceğini hatırlamakta fayda var.
Pankreatit, bağırsak veya safra kanallarında iltihaplanma olan kişiler özellikle dikkatli olmalıdır. Mide ve duodenum ülserleri de bu meyvelere ulaşırken daha fazla dikkat gerektirir.
Kabartma tozuyla portakal kabuklarını karıştırın ve yaygın olan iki soruna çözüm bulun:
Sağlığınız konusunda endişelenmeden kirazın tadını çıkarabilmek için, bu meyveleri yemekten hemen sonra başta su olmak üzere bol miktarda sıvı ile tüketmekten kaçınmak en doğrusudur. İdeal çözüm kirazları öğün aralarında atıştırmalık olarak değerlendirmektir. Ayrıca olgun, taze meyveleri seçmeyi ve onları iyice yıkadıktan sonra yemeyi unutmamalıyız.