Her Sabah Tüketin ve Hastalıkları Unutun! Öyle Bir Güç Deposu ki!
Bu güçlü içeriğe sahip olan iki besini bir araya getirmek, tüm faydalarını katbekat artırarak tahmin bile edemeyeceğiniz şifalarla doludur.
Doğal bir antibiyotik olarak adlandırılan sarımsakta 'sülfür' bulunur. Bu özelliği, balın güçlü özellikleriyle birleştiğinde damarlar güçlenir ve pıhtılaşma en aza iner.
İşte ballı sarımsağın mucizevi faydaları...
BALLI SARIMSAK YEMENİN FAYDALARI
Ballı sarımsak, yüzyıllardır kullanılan şifa kaynakları arasındadır. Ballı sarımsağın en bilinen faydası arasında; grip ve nezle gibi soğuk algınlığı hastalıklarına şifacı olmasıdır.
Ballı sarımsak aynı zamanda kronik hastalıkların ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde güçlü rol oynar.
Kan basıncını ve kolesterol seviyesini dengeleyen ballı sarımsak, kalp hastalıklarının önüne geçerek kalp krizi riskini de en az indirir.
Ballı sarımsak anti-mikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Bunlar da bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudumuzun, virüs ve bakterilere karşı savunmasını artırır.
Doğal bir şurup görevi üstlenen ballı sarımsak, öksürük için en şifalı kaynaklardan biridir.
Grip semptomlarını azaltan ballı sarımsak, solunum yolunu koruyan antikorların üretimini artırmada güçlü etkiler sunar.
Bal da sarımsak da enflamasyonla savaşan güçlü besinlerdir. Böylece kronik rahatsızlıklar son bulur, artrit, ödem ve kas rahatsızlığına doğal ağrı kesici etki sağlar.
BALLI SARIMSAK NASIL YAPILIR?
Ballı sarımsak için öncelikle 3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sarımsakları boş bir kavanozun içine ekleyin.
Daha sonra kavanozun üzerine 1 yemek kaşığı bal ilave edin ve hazırladığınız bu karışımı 1 gece boyunca bekletin.
Ertesi sabah uyandığınızda ballı sarımsağı aç karnına 1 kaşık olacak şekilde mutlaka tüketin. Şifa olsun!
NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.