Hem çocuklar hem büyükler seviyor! İşte puf puf kabaran peynirli krep tarifi...
Yayınlanma:
Hafta sonları kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan krepi hem küçükler hem büyükler severek yiyor. Puf puf kabaran ve börek kıvamında krep tarifini sizler için araştırdık.
Kahvaltıda tuzlu krep canınız çekerse mutlaka denemelisiniz. Börek kıvamında peynirli krep nasıl yapılır?
Kahvaltılarda çokça tüketilen hamur işlerinden biri olan krep gerçekten çok lezzetli oluyor. Yapılışı son derece kolay olan krep herkes tarafından çok seviliyor.
Puf puf kabaran ve börek kıvamında bir krep tarifi arıyorsanız, doğru adrese geldiniz.
Sizler için börek kıvamında lezzetli krep tarifini paylaşacağız;
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağı un
- Kızartmak için az sıvı yağ
- İçi için
- Beyaz peynir veya lor peyniri
- Kaşar peyniri
Tarifi:
- İlk önce sıvı malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce karıştırın. Unu da ekleyip mikser ile iyice çırpın. Unu iki kez elemenizi öneririz.
- Krep tavasını ısıtıp az sıvı yağ ile iyice yağlayın.
- Harçtan bir kepçe kadar tavaya döküp yayın ve arkalı önlü kızartın. Hepsini bu şekil yapıp tek tek hazırlayın.
- Beyaz peynir ve kaşar peynirini iyice karıştırın. Bir tane krep alıp içine ilave edin.
- İlk önce üstü sonrada yanlarını katlayıp rulo şeklinde tek tek sarın.
- Biraz sıvı yağ koyduğunuz krep tavasına krep börekleri dizin ve arkalı önlü pişirip servis tabağına tek tek alın.
- Vermiş olduğumuz bu malzemelerden yaklaşık 10 adet krep börek çıkmaktadır.
- Pişirdiğiniz krepleri çay veya ayranla servis edebilirsiniz.