Hafta Sonu Kahvaltılarının Keyfini İkiye Katlayacak 5 Lezzetli Tarif
Yayınlanma:
Hafta sonu kahvaltı keyfini doyasıya çıkarmayı sevenlerdenseniz size 5 lezzetli önerimiz var. Kırmızı biber ve kaşarla hazırlanan mis gibi bir sote, büyük küçük herkesin çok seveceği tuzlu sebzeli muffin, tereyağlı yumurta kapama, tatlı ve farklı bir lezzet sahine ve hiç yağ çekmeyen puf puf hamur kızartması tarifi sizleri bekliyor.
Kaşarlı Kırmızı Biber
Malzemeler
- 6-7 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kaşar peyniri
- Tuz
Yapımı
- Biberleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
- Tavaya yağı koyup biberleri doğrayın ve soteleyin.
- Tuzunu da ekletelim.
- Biberler kavrulunca üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim ve karıştırmayalım.
- Kaşar üzerinde erisin. Sıcak sıcak servis edin.
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Yapımı
- Üç su bardağı unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Kıvamını ayarlamak için 1-2 yemek kaşığı kadar daha un koyabilirsiniz. Bu kısım unun markasına göre değişebiliyor.
- Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru 3-4 bezeye ayıralım.
- Her bezeyi un kullanarak çok ince olmayacak şekilde yarım cm kalınlığında merdane ile açalım.
- Yuvarlak kesme aparatıyla ya da bardak ağzıyla yuvarlaklar keselim.
- Kestiğimiz yuvarlak parçaların ortalarını da krema ucu aparatıyla veya şişe kapağıyla kesip delik oluşturalım.
- Simit şekli verdiğimiz hamurlarımızı bol kızgın yağda arkalı önlü çevire çevire kızartalım.
- Kalan parçaları toparlayıp tekrar şekil verelim.
Sahine
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
- Kavrulmuş susam
- Ceviz parçaları
Yapımı
- Geniş bir tabakta orda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağı bal ve tahinle iyice karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Servis tabağımıza alıp, üzerini kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz parçacıkları ile süsleyin.
Tuzlu muffin
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 dal taze soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 adet büyük boy patates
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
Yapımı
- Yumurtaları ve tuzu köpük olana kadar çırpalım.
- İçerisine sıvı yağ, süt, yoğurt ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu ilave edelim, kıvamını ayarladıktan sonra kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
- Şimdi mikseri bırakalım, spatulaya geçelim.
- İnce doğranmış malzemeleri, ufalanmış peyniri ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
- Yaklaşık 12 muffin çıkıyor, eşit bir şekilde pay edelim.
- Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yumurta Kapama
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
Yapımı
- Yumurtaları haşladım sonra ortadan ikiye kesin.
- Sonra bir tavada tereyağını eritip; pul biber, nane, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ekleyin.
- Ortadan ikiye ayırdım yumurtaları ters şekilde tavaya koydum ve bir kaşık yardımı ile tavadaki sostan yumurtaların üzerine gezdirin.
- Sıcak sıcak servis edin.