Google'da asla aratmamanız gereken 7 kelime
Milyarlarca içerik barındıran Google'da bazı kelimeler korkuya ya da mide bulantısına sebep olabilir. Independent'ın asla aratılmaması gereken kelimeler listesini çevirdik. İşte o kelimeler:
1. Fournier
New York Knicks NBA oyuncusu Evan Fournier'in lakabı "Asla Google'lama" ve oyuncuya verilen bu lakabın iyi bir sebebi var. Oyuncunun eski Fransızca'da "Boulanger" (Fırıncı) anlamına gelen soyadı, öte yandan cinsel organda görülen bir kangren türünün de adı olarak biliniyor.
2. Krokodil
Güçlü opioid etkilere sahip bir morfin türevi olan Desomorphine'in satış adı olan Krokodil, Rusya ve Ukrayna'da eroin yerine kullanılıyor. Yasadışı olarak üretilen bu uyuşturucunun yan etkileri arasında cildi "pişirebilen" veya enjekte edilen bölgede büyük ölçekli doku enfeksiyonuna veya hasara neden olabilen toksik maddeler bulunuyor. Krokodil, "et yiyen uyuşturucu" olarak da bilir hale geldi.
3. Mouth larva (Ağız larvası)
4. Calculus Bridge (Kalkülüs Köprüsü)
Kulağa zor bir matematik problemi gibi gelse de kalkülüs köprüsü aslında önemli bir diş sorununu teşkil ediyor. Dişlerdeki sertleşmiş plaklara verilen bir ad olan kalkülüs köprüsünün, genellikle bir diş hekimi tarafından çıkarılması gerekiyor.
5. E-mail adresiniz
İnternette neyle bağlantılı olduğunuzu görmek aydınlatıcı ve bazen de korkutucu olabiliyor. İnternet kullanıcıları çalınan hesaplar, spam, şifre sızıntıları ve daha pek çok sızıntıdan şikayetlerini bildiriyor.
6. Yüzük Avülsiyonu
Midesi hassas olanların "yüzük avülsiyonu" kelimesini aratmaması gerekiyor. Yüzük avülsiyonu, parmağınızdaki yüzüğün bir şeye takılması ya da yumuşak dokuya ciddi şekilde zarar verecek kadar fazla basınç oluşturması sonucu meydana gelen bir yaralanma türüdür. En kötü senaryoda parmağınızın elinizden kopmasına neden olabilir.
7. Hastalık belirtileriniz
Boğazınız ağrıyor ve hapşırıyorsunuz ve bu belirtileri arattığınızda Google nadir görülen ölümcül bir hastalığınız olduğunu söylüyor. Kendinizi üzmeyin, büyük ihtimalle sadece soğuk algınlığı geçiriyorsunuzdur. Ancak ciddi şekilde hasta olduğunuzu düşünüyorsanız bir doktora görünmelisiniz. Google aramaları yalnızca endişenizi artıracaktır.
Google bu sefer doodle yapmadı, ekranı yamulttu: İşte yapmanız gerekenler
Google bunu da yaptı: İnternete düştüğünüzde uyarılacaksınız