Gerçek Lokanta Usulü Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?
Lokanta Usulü Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
5 litre su
Kelle
1 baş sarımsak (6-7)
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı sirke
Yağ-tuz
Ayrıca terbiyesi için
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için
Kırmızı toz biber
Tereyağ
Lokanta Usulü Kelle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Güzelce temizlenen kelle 5 litre suda haşlanır. Haşlama süresi tencerenize ve pişirme sekline göre bir ila bir buçuk saat kadar sürebilir.
Haşlanan kelle süzülür. Etleri ayıklanıp ayrı bir yere konur.
Sarımsaklar temizlenip ezilir ve tencerede yağda hafif kavurup iki su bardağı un ve sirke eklenip kavrulur.
Topaklanmadan kellenin süzülen suyu tencereye dökülerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un çırpılarak kaynayan çorbanın suyundan alınıp ısısı eşitlenir ve karışım çorbanın içine ilave edilir. Tuzu da ekleyip un kokusu çıkana kadar kaynatılır.
Çorba piştikten sonra tereyağ eritilip toz biber eklenir. Ayıklanan etler ve sos çorbanın üzerine ilave edilerek servis edilir. Sirke, limon ve sarımsak karışımı da hazırlanıp servis ederken sunabilirsiniz.
Aynı tarifi tavukla da yapabilirsiniz
Kaynak:nefisyemektarifleri