Dünyanın En Uzun Yaşayan Ailesi Her Gün Ne Yiyor?
Loma Linda, Kaliforniya; Okinawa, Japonya; Sardunya, İtalya; Nicoya, Kosta Rika; ve Ikaria, Yunanistan, kaşif ve National Geographic Araştırmacısı Dan Buettner tarafından" Mavi Bölgeler" olarak adlandırıldı . Geçtiğimiz günlerde Buettner, dünyanın en uzun yaşayan ailesinin her birinin ne yediğini paylaştı :
Mavi Bölgelerin, muhtemelen uzun ömürlerine atfedilen dokuz ortak yaşam tarzı alışkanlığı vardır ve bunlara "Güç 9 "adı verilir . Bu alışkanlıklar arasında doğal hareket etmek, bir amaç duygusu oluşturmak, çoğunlukla bitki bazlı yiyecekler tüketmek, vites küçültmek, %80 kuralını uygulamak, 5 yaşında sevdiklerinize öncelik vermek, ait olma duygusuna sahip olmak ve doğru olanı seçmek yer alıyor.
Çoğu kişinin taze meyve ve sebzelere, kuruyemişlere, tohumlara, fasulyeye, tam tahıllara ve zeytinyağına öncelik verdiği Mavi Bölgelerde beslenme çok önemli bir temel taşıdır.
Bu tam olarak dünyanın en uzun yaşayan ailesinin her gün yediği şeydir:
Paylaşılan videoda "Melis ailesi olarak bildiğimiz, dünya tarihinin en uzun ömürlü ailesi Sardunya'nın dağlık bölgelerinde yaşıyor" diye açıklama yapıldı . "Dokuz kardeş, toplu yaş: 861 yıl. En büyüğü, en büyük kardeş, 109. Hayatlarının her günü, tamamen aynı öğle yemeğini yiyorlardı... bunun nedeni 'beslenme tarzım bunu yapmamı gerektiriyor' değildi; hayır, onlar sevdim."
Dünyanın en uzun yaşayan ailesi her gün bu öğle yemeğinin tadını çıkarıyor:
Ekşi mayalı ekmek
Üç fasulyeli sebzeli sebze çorbası (pinto, garbanzo ve beyaz fasulye)
Bir bardak kırmızı şarap veya üzüm suyu
Fasulye, "mükemmel süper yiyecek" olarak kabul ediliyor, bu nedenle dünyanın en uzun yaşayan ailesinin fasulyeye her gün öncelik vermesi sürpriz olmamalı. Fasulye tipik olarak %21 oranında protein ve %77 oranında kompleks karbonhidrat içerir. Ayrıca lifle doludurlar. İnanılmaz derecede uygun fiyatlılar, tonlarca besin sağlıyorlar ve birçok farklı lezzetli öğünde kullanılabiliyorlar.