Çocukluğumuzun portakallı kıtır anne kurabiyesi

Çocukluğumuzun portakallı kıtır anne kurabiyesi
Çocukluk deyince pek çok kişinin burnuna, kurabiye, kek, börek kokusu gelir. İşte onlardan en çok sevileni...

İşi gücü bırakıp şu an mutfağa girsek birazdan bahsedeceğimiz kurabiye tariflerinin her birini gözü kapalı yaparız neredeyse. Ancak dünyanın en enfes tarifini de uygulasak hiçbiri çocukluğumuzda annemizin, anneannemizin ya da babannemizin yaptığı kurabiye kadar lezzetli olamayacaktır. Kurabiyenin bir yanı çocukluğa özlemdir çünkü. Çocukluğumuzda annemizin yaptığı ve evleri mis gibi buram buram portakal kokutan içi yumuşacık dışı kıtır kıtır çok lezzetli bir kurabiye yıllardır kokusu tadı hiç değişmeyen kurabiyemizin buyrun tarifine.

Portakallı Anne Kurabiyesi (Çocukluğumuzun Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1.5 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 6.5- 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Toz şeker


Portakallı Anne Kurabiyesi (Çocukluğumuzun Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve şekeri yoğurma kabına alalım ,elimizle karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, portakal suyu ve rendesini ekleyip güzelce karıştıralım iyice karışsın.
  • Karbonatı ekleyelim ,unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Hamur elimizi bırakınca kıvamı tam olur.Cıvık olmamalı .
  • Cevizden daha büyük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Üzerine çırptığımız yumurtayı fırçayla sürüp üzerine toz şeker serpelim .
  • Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim, yaklaşık 40 dakikada pişiyor.

https://www.nefisyemektarifleri.com/