Cheesecake tarifi... Klasik olandan biraz farklı , hatta belki daha da iyi...

Cheesecake tarifi... Klasik olandan biraz farklı , hatta belki daha da iyi...
Tereyağlı ve peynir kremalı bisküviler, istediğimizi ekleyebileceğimiz ideal bir temeldir ve bugün size bir yaz klasiği için bir tarif getiriyoruz . Tüm aile üyelerini memnun edecek çilekli,beyaz çikolatalı cheesecake.


Çilek Ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake - Malzemeler:


250 gr öğütülmüş bisküvi
100 gr öğütülmüş fındık
150 gr tereyağ veya margarin
6-7 yemek kaşığı süt

Krema:

500 gr krem ​​peynir
300 gr çırpılmış krema
120 gr pudra şekeri
200 gr beyaz çikolata
300 gr çilek
Ganaj:

200 gr beyaz çikolata
100 ml krem ​​şanti
cheesecake.jpg

Dekorasyon İçin Çilek
Çilek ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake - Hazırlanışı:

Bisküviyi eritilmiş tereyağı ve süt ile karıştırın. Sütü azar azar ekleyin , bisküvinin ne kadar iyi emdiğine bağlı olarak, belirtilen miktardan daha fazla veya daha azına ihtiyacınız olabilir. Karışımı kalıba dökün ve kremayı hazırlarken buzdolabına koyun.
Beyaz çikolatayı buharda eritin ve biraz soğumaya bırakın.
Bir kapta krem ​​peynir ile pudra şekerini karıştırın ve eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyin.
Başka bir kapta krem ​​şantiyi karıştırıp krem ​​peynir ve beyaz çikolataya ekleyin.
Kremaya ince doğranmış çilekleri ekleyin ve elle karıştırın.
Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın ve buzdolabında birkaç saat, tercihen gece boyunca soğutun.
Ganajı hazırlayın.

Çırpılmış kremayı ateşe koyun ve kaynayana kadar ısıtın.

Ocaktan alıp beyaz çikolatayı ekleyin.

Çikolata soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.

Çileklerle süsleyin ve servis yapmadan önce bir saat daha buzdolabına koyun.