Canan Karatay Bile Önermişti! Turşu Suyuna Bal Ekleyin ve Bekleyin! Etkisine İnanamayacaksınız!
Güçlü probiyotik etkisiyle öne çıkan turşu ve turşu suyu, balın katkısıyla sağlık için muhteşem bir kombinasyon oluşturur. Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay da bu benzersiz ikilinin yararlarını övmektedir. Özellikle soğuk kış aylarında turşu suyuna eklenen bir kaşık bal, vücudunuz için şaşırtıcı etkilere sahip olabilir. İşte ballı turşu suyunun sağlığınıza sunduğu faydalar...
TAM BİR KORUMA KALKANI
Kış aylarında birçok kişi tarafından tüketilen turşu suyunun içerisine bal eklendiğinde neler olduğunu biliyor musunuz? Ballı turşu suyunun faydalarına hep birlikte öğrenelim. Tıbbi tedavilerde kullanılan iki etkili besinin bir araya gelmesi ile adeta virüsler buhar olup uçuyor. Herkes tarafından beğenilmeyecek bir tat olsa bile birçok hastalığa etkili olan ballı turşu suyu mide ekşimesi sorununu da ortadan kaldırıyor.
BALIN FAYDALARI NELERDİR?
Alerjik semptomların azalmasına neden olan bal boğaz ağrısına da son derece iyidir. Tüm bunların yanı sıra mide komplikasyonlarına organik bir şekilde tedavi eden bal beyni güçlendirir, konsantrasyonunu arttırır, cildi iyileştirir, kepeğe ve kaşınmaya iyi gelir. Saç dökülmesinin önüne geçen bal daha hızlı uzamasını da destekler. Damarların genişlemesini sağlayan bal mide kalp ve bağırsaktaki problemleri de azaltır. Felç gibi problemlerin önüne geçen bal bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı savaş açar. Bunun yanı sıra içerisinde kanser riskini azaltan flavonoidler barındırır.
BAL VE TURŞU SUYUNU BİR ARADA TÜKETMENİN FAYDALARI NELERDİR?
Turşu suyu, zengin kalsiyum içeriği ile bilinir ve kemik sağlığını destekler. Ayrıca, balın bu faydalı su ile birleşmesi, damar sağlığını korumada yardımcı olabilir. Özellikle aşırı yağlı yiyeceklerle beslenenler için bu karışım, damar tıkanıklığı sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.
Mide rahatsızlıklarını hafifleten ve soğuk havalarda faranjiti engelleyen bu turşu suyu ve bal karışımı, antibiyotik etkisi gösterebilir. Düzenli olarak tüketildiğinde, kuru ve sürekli öksürüğün üstesinden gelmek için etkili olabilir ve midede biriken toksinlerin idrar yoluyla atılmasına yardımcı olur. Bu karışım, yemek borusundaki potansiyel kanser hücrelerinin gelişimini azaltmada da yardımcı olabilir ve bağışıklık sisteminizi soğuk kış aylarında güçlü tutar.