Bu akşam ne pişirsem diyenlere günün menüsü! Yapımı hem pratik hem çok lezzetli tariflerle...
Yayınlanma:
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde...
YOĞURT ÇORBASI
Yoğurt çorbası yediden yetmişe herkesin seveceği lezzetlerden. Bol naneyle hazırlanan bu enfes çorba mis gibi kokusu ve hafif tadıyla gönüllere taht kuruyor. Yoğurt çorbası tarifini herkesin denemesi gerekiyor.
MALZEMELER
- 2 litre su
- 6 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kuru nane
TARİF:
- Orta boy bir tencerenin içerisine suyu dökün. İçine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta ve unu aktarın.
- Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.
- Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp güzelce yoğurtlu karışıma yedirin. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin.
- Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandandan da karıştırın.
- Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kuru naneyi ve tuzunu da ilave edin.
- Birkaç dakika daha ocakta pişirmeye devam edin. Bu aşamada kıvamı çok yoğunlaşırsa su ilave edebilirsiniz.
- Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Servis etmeden önce çorbanızın üzerine gezdirin.
- Ardından çorbanızı servis edin.
FIRINDA KIYMALI PATATES
MALZEMELER:
- 3 adet patates
- 500 gr kıyma
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
- 1 su bardağı su
TARİFİ:
- Tavaya sıvı yağı alalım ve doğradığımız soğanı ekleyip hafifçe kavuralım.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kırmızı toz biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak doğranmış maydanoz ve suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
- Hazırladığımız kıymalı harcı ocaktan alalım.
- Fırın kabımızın tabanına dilimlediğimiz patatesleri dizelim ve kıymalı harcımızı suyunu süzdürerek üzerine yerleştirelim.
- D şeklinde kestiğimiz patatesleri de üzerine dik bir şekilde dizelim.
- Son olarak kıymalı harçtan kalan suyu patateslerin üzerine gezdirelim.
- İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişir ile fırın kabımızın üzerini kolayca kapatalım. Sar pişir yemeğimizi kendi buharında pişmesini sağlayacak.
- Yemeğimizi 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Ardından fırından alarak sar pişiri çıkaralım üzerinin kızarması için 10 dakika daha fırına verelim. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
ISPANAKLI KEK
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram ıspanak
- 1 adet damla sakızı
- Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):
- 2 patek toz krem şanti
- 1 su bardağından biraz fazla süt
TARİFİ
- Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin.
- Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin.
- Pişen keki servis tabağına çıkartın.
- Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.