Birria taco nasıl yapılır? MasterChef Birria taco tarifi!

Birria taco nasıl yapılır? MasterChef Birria taco tarifi!
Sevilen program MasterChef All Star yarışmasında yapılan Birria taco tarifi merak ediliyor. Birçok ülkede yapılan Birria taco tarifi, bizim ülkemizde de tercih ediliyor. Peki, Birria taco nasıl yapılır? İşte, Birria taco tarifi...

Popüler tarifler arasında yer alan Birria taco tarifi, internet üzerinde sıkça aranan bir tarif oldu. Birria taco, muhteşem lezzetiyle insanları kendine hayran bırakan bir tarif olarak dikkat çekiyor. Peki, Birria taco nasıl hazırlanır? İşte tadına doyamayacağınız Birria taco tarifinin yapılışı, gerekli malzemeleri ve püf noktaları...

BİRRİA TACO TARİFİ

birria-taco-tarifi.jpg

Birria taco malzemeler

  • Dana ya da keçi eti (orijinal tarif keçi etiyle yapılıyor)
  • Kuru şili biberi
  • Tarçın
  • Kekik
  • Kimyon
  • Defne yaprağı
  • Zencefil
  • Soğan
  • Taze sarımsak
  • Et suyu
  • Domates
  • Sirke

Hazırlanması için:

  • Mısır tortillası
  • Oaxaca peyniri
  • Hazırlanılan etli harç (didiklenmiş)
  • Soğan
  • Kişniş

BİRRİA TACO YAPILIŞI

  • Şili biberleri sıcak suyun içinde yumuşamaya bırakılır ve yumuşadıktan sonra içindeki çekirdekler alınır.
  • Bir tavanın içine tarifteki tüm baharatlar alınır ve yağsız bir şekilde kavrulur. Kavrulan bu baharatlar blender yardımıyla bir karışım haline getirilir.
  • Etler bir tavada mühürlenir. Mühürlenen etler bir kenarı alınır ve aynı tavanın içine soğan ve domates eklenir.
  • Biraz daha sonra sarımsak eklenir. Ardından hazırlanılan baharat karışımı tavaya dökülür. Bir iki dakika daha kavrulduktan sonra içine sirke ve su eklenir.
  • Etler ve şili biberleri de eklenir. Yarım saat daha pişirilir. Ardından bu karışımın içinden şili biberleri ve bir miktar su alınıp blenderdan geçirilir ve tekrar tencerenin içine dökülür.
  • Bu tenceredeki karışım ağzı kapalı olacak şekilde bir fırın kabının içinde yaklaşık 90 dakika daha pişirilir.
  • Ardından pişen etler içinden çıkarılır ve didiklenir.
  • Tortillalar bu müthiş fırından çıkan suyun içine bandırılıp tavada kızartılır.
  • İçinde Oaxaca peyniri koyulur.
  • Peynirin üzerine ise didiklenilen et konur.
  • Yarıdan katlanır ve peynirler eriyene kadar kızartılır. Biraz soğan, biraz kişniş ve lime ile servis edebilirsiniz.