Bıçak değil adeta sanat eseri: 123 yıllık aile mirasını Dünya'ya taşıyor, 16 ülkeden talep var

Bıçak değil adeta sanat eseri: 123 yıllık aile mirasını Dünya'ya taşıyor, 16 ülkeden talep var
Servet Altınışık'ın 123 yıllık bir geleneği yaşatan ve Düzce bıçağını dünyaya tanıtan hikayesi oldukça etkileyici

Düzce'deki atölyesinde el işçiliğiyle kişiye özel bıçaklar üreten Servet Altınışık, 1901'de Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde mesleğe başlayan büyük dedesinin izini sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı unvanına sahip Altınışık, 123 yıllık bu geleneği coğrafi işaret tescilli "Düzce bıçağı" ile yaşatıyor.

bicak2.png

Altınışık, bıçakçılık serüvenine 17 yıl önce hobi olarak başladı ancak 5 yıl önce eski sanayi sitesinde açtığı atölyesi ile mesleğe dönüştürdü.

bicak1.png

Atölyesindeki bıçakları sanat eseri olarak gören Altınışık, çalışmalarına büyük bir özveriyle yaklaşarak, bu alandaki becerilerini sürekli geliştirdi.

bicak.png

Düzce bıçağını çelikten el işçiliğiyle kişiye özel tasarlayan Altınışık, kabzalardaki süslemeleri ve gravürleri ile bu bıçakları diğerlerinden ayırıyor. Geyik, karaca ve manda boynuzları gibi doğal malzemelerle zenginleştirdiği bıçaklarının kılıflarını da kendisi dikiyor.

bic.png

Altınışık’ın bıçakları Türkiye'nin dört bir yanında ve 16 farklı ülkede bulunuyor. Özellikle sosyal medya ve web sitesi üzerinden müşterilerine ulaşan Altınışık, Fransa'ya düzenli ihracat yaparken, yeni pazarlar da keşfetmeye devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Etiketler :